Експерти з питань минулого і сучасного міжнародного права зустрінуться у Львові

У Львові сьогодні представлять скандальну виставу на основі подій в Україні
Вже сьогодні у Львові представлять скандальну виставу на основі подій в Україні. Про це під час прес-конференції розповів російський поет Андрій Орлов Орлуша, інформує Дивись.Інфо.

Впродовж 26-29 серпня 2015 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка проходитиме конференція «Східно-європейські катаклізми і формування сучасного міжнародного права», у якій візьмуть учать провідні експерти з десяти країн світу. Конференція організована доцентом кафедри європейського права Львівського національного університету імені Івана Франка Оксаною Головко-Гавришевою і Лейпцігським центром історії і культури Центрально-Східної Європи з Німеччини. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ЛНУ ім Франка

Офіційне відкриття конференції відбудеться сьогодні, 26 серпня 2015 року о 17.30 у Дзеркальній залі Університету. Під час заходу усі охочі матимуть змогу побувати на відкритій лекції автора новаторської книги «Геноциди Сталіна», професора Стенфордського університету Нормана Ноймарка «Світова історія геноциду».

У подальші дні роботи Конференції тридцять експертів зі Сполучених Штатів Америки, Польщі, України, Литви, Естонії, Швейцарії, Австрії, Греції, Ізраїлю та ФРН обговорюватимуть важливі питання сучасного міжнародного права, виклики перед якими сьогодні постало світове співтовариство та історію становлення глобальної правової системи.

Зокрема, під час роботи Конференції вчені проаналізують роль, яку відіграли теоретики і практики, вихідці із Центральної та Східної Європи, у процесі становлення сучасного міжнародного права. «Львів як AlmaMaterсформував такі визначні особистості як Герш Лаутрепахт, Рафал Лемкін і Людвіг Ерліх»- наголошує співорганізатор Конференції професор Штефан Трьобст із Лейпцігського університету. А його колега доктор Дітмар Мюллер додає: «Багато принципів і правил сучасного міжнародного права історично укорінені у Центрально-Східній Європі».

Особливу увагу учасники конференції також закцентують на нинішніх проблемах, пов’язаних із порушенням міжнародного права. Зокрема експерти обговорять військове вторгнення, окупацію і як наслідок анексію Криму Російською Федерацією, російську військову присутність на Донбасі і викрадення українського військового персоналу російськими спецслужбами. Співорганізатор конференції доц. Оксана Головко-Гавришева переконана: «Проведення цієї міжнародної конференції - важливий сигнал у такий смутний час».

Конференція відбувається у співпраці з Львівським центром міжнародного права і прав людини й Австрійською академічною службою обміну/ Українсько-Австрійським Бюро Кооперації в освіті, науці та культурі.

Конференція фінансується Міністерством освіти і науки ФРН.

Детальніше із програмою конференції Ви можете ознайомитися за посиланням: http://research.uni-leipzig.de/gwzo/images/GWZO_images/Konferenzen/15_VR_Lviv.pdf

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: