Львівська міськрада вимагає не підтримувати зміни до Конституції

Депутати Львівської міської ради закликають українських парламентарів не підтримувати законопроєкт щодо конституційних змін, які фактично уможливлюють створення автономії окупованих територій, впровадження амністії для терористів та наділяють їх виборчими правами і повнотою влади. Відповідне звернення, зачитане свободівцем Андріяном Гутником, під час пленарного засідання затвердила Львівська міська рада.

Подаємо текст звернення повністю:

«31 серпня цього року Верховна Рада України збереться на позачергову сесію, на якій, ймовірно, розглядатимуть зміни до Основного Закону.

Ми, депутати Львівської міської ради, виступаємо категорично проти будь-якої підтримки поданого на розгляд парламенту проєкту закону про внесення змін до Конституції України, норми якого передбачають, що особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих територіяльно-адміністративних одиницях Донецької і Луганської областей визначаються Законом про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Усі акти влади про надання в будь-якій формі автономного статусу окупованим територіям Донбасу по суті є антиконституційними та ведуть до знищення державного суверенітету і територіальної цілісності України, чого і домагається держава-агресор.

Нагадуємо, що згідно зі статтею 2 Конституції, зміни до якої слід ухвалювати тільки шляхом всеукраїнського референдуму, Україна є унітарною державою. Відповідно до цієї статті, на всій території України має діяти єдиний порядок місцевого самоврядування, який не передбачає жодних «особливих порядків» для окремих територій. Єдина реальна особливість так званих окремих районів Донецької і Луганської областей полягає в тому, що ці території, як і Крим, є окупованими російським агресором. Тому повноцінне запровадження там місцевого самоврядування можливе лише після повного відновлення державного суверенітету та конституційного ладу України на цих територіях, вигнання російських окупантів та позбавлення виборчих прав їхніх місцевих пособників.

Заявляємо, що надання в будь-якій формі автономного статусу окупованим територіям Донбасу є по-суті антиконституційним та веде до знищення державного суверенітету і територіальної цілісності України, чого і домагається агресор. Закликаємо народних депутатів України не підтримувати запропонованих конституційних змін, які спрямовані на фактичну капітуляцію Української держави у війні з ворогом. Також закликаємо українців вийти на мітинг під стіни Верховної Ради України 31 серпня, аби протистояти внесенням змін до Конституції України, що можуть знищити державний суверенітет та територіальну цілісність України».

Прес-служба Львівської міської організації ВО «Свободи

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: