Синютка поспілкувався з родинами загиблих Героїв

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка спільно з головою Львівської облради Петром Колодієм у четвер, 27 серпня, зустрілись з родинами Героїв Небесної сотні та АТО. Керівник ОДА ініціював зустріч, щоб особисто почути і допомогти вирішити проблеми, які спіткали сім'ї загиблих Героїв. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба Львівської ОДА

"Президент України поставив чітке завдання, що кожна родина, котра втратила Героя у війні із російським загарбником чи підчас Революції гідності, має відчути підтримку, - розпочав зустріч Олег Синютка. Тому ми зустрілись, аби обговорити і знайти шляхи вирішення наболілих проблем".

Зазначимо, що серед основних проблем, які озвучували члени сімей загиблих, були отримання житла та ділянок під будівництво, ремонт будинків та квартир, а також прозорість черг на поліпшення житлових умов. Також родин цікавили питання отримання державних нагород, надання державної фінансової допомоги та пільг, можливості відпочинку дітей, які залишилися сиротами.

Гостро постало питання щодо уваги до сімей, які втратили годувальника. Деякі родини, особливо батьки загиблих Героїв, нарікали на соціальні служби окремих районів, мовляв, ті повністю про них забули і жодного разу не те, щоб не відвідали, а навіть не зателефонували до них.

Олег Синютка жорстко реагував на подібні зауваження. Одного з чиновників навіть було звільнено під час зустрічі. "У першу чергу допомагати сім'ям загиблих мають службовці, які сидять у владних кабінетах. В іншому випадку їм гріш ціна. Якщо на посаді сидить людина, яка нічого не розуміє і не бачить, то її просто треба вигнати з роботи. Саме тому у спірних питаннях я чітко стоятиму на стороні людей і громади", - заявив керівник ОДА.

Варто зазначити, що серед зауважень звучали і слова подяки на адресу керівників районів, міст, соціальних служб за надану допомогу та активну участь у житті родин загиблих Героїв. Також були й питання щодо вшанування пам'яті полеглих під час Революції гідності та АТО, зокрема встановлення пам'ятних знаків або перейменування вулиць на честь загиблих. Прозвучали й побажання вирішити питання і на законодавчому рівні. Зокрема прирівняти Героїв Небесної сотні до учасників бойових дій, а резервістів, які загинули у зоні проведення АТО до строковиків.

Голова Львівської облдержадміністрації також пообіцяв вплинути на процес повернення тіла загиблого бійця з непідконтрольної території України. Усі проблеми сімей загиблих героїв вирішувалися одразу під час зустрічі. І навіть після закінчення зборів родичі полеглих українців ще довго спілкувалися з керманичем Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: