Лише 10% громадян вважають, що держава повинна якомога менше втручатися в життя своїх громадян, - соціологія

45% опитаних вважає, що становище в сфері демократії не змінилось, а кожен п’ятий респондент стверджує, що відбулися зміни у бік погіршення (20%). Однак 23% опитаних вважають, що протягом минулого року становище в сфері демократії змінилось на краще. Ще 13% опитаних не змогли визначитись із відповіддю на це питання. Про це свідчать дані Українського фонду "Громадська думка", які оприлюднені сьогодні у Львівському прес-клубі, повідомляє кореспондент Дивись. Інфо

40,5% опитаних вважають, що держава сьогодні повинна турбуватися про своїх громадян, забезпечуючи їм пристойний рівень існування. Водночас 39% мешканців Львова вважають, що держава повинна встановлювати єдині для всіх "правила гри" та слідкувати за тим, щоб вони не порушувалися. Лише 10% громадян стверджують, що держава повинна якомога менше втручатися в життя та економічну активність своїх громадян.

Серед опитаних жителів міста 15% вважають, що підвищення рівня самостійності регіонів на сьогодні є першочерговою проблемою. Однак 46% мешканців Львова вважають, що є і важливіші питання, а 19,5% впевнені, що ця проблема є другорядною. Майже 5% громадян стверджують, що такої проблеми не існує.

Оцінюючи події, що відбулись на світовій арені протягом року, 36% мешканців Львова впевнені у тому, що міжнародний імідж України покращився. Однак ¼ опитаних стверджують протилежне. Ніяких змін не побачила ⅓ громадян.

Спостерігаючи політичну ситуацію, що склалася в Україні, 29% опитаних говорять про те, що Україна перебуває у стані політичної кризи. 9% респондентів впевнені в тому, що в Україні панує хаос і безвладдя. В той же час 11% стверджують, що в Україні відбувається нормальний політичний процес, а 7% помітили позитивні перетворення в державі. Ніяких значних змін та процесів протягом останнього часу не помітили 26% мешканців Львова. Ще 17% не змогли чітко охарактеризувати сьогоднішню ситуацію в Україні.

Терміни проведення польового етапу дослідження — 15-28 серпня 2015 року.

Генеральною сукупністю дослідження було населення Львова віком від 18 років і старші.

Обсяг вибіркової сукупності становив 800 респондентів. Метод дослідження – особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником.

Вибірка – багатоступенева, стратифікована з використанням випадкового відбору респондентів на останньому щаблі. Квотами у вибірці були – вік та стать.

Помилка репрезентативності дослідження становить +/- 2,5%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: