На Європейських днях добросусідства молилися за мир і спокій в Україні

У неділю, 30 серпня, у м. Белзі, що на Сокальщині, завершилися Європейські дні добросусідства, які відбуваються щорічно вже понад 10 років. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба Львівської ОДА

На центральній площі Белза священики різних конфесій разом з усіма помолилися за мир і спокій у нашій державі та добросусідські стосунки. Після цього розпочалося віче, приурочене поглибленню євроінтеграції України. До присутніх звернувся  голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

"Довга і непроста історія у наших народів. Адже були непрості часи, коли поляк вбивав українця, а українець не міг пробачити поляку. Тому нашому поколінню випала дуже велика місія – перегорнути цю сторінку і потиснути руку один одному, щоб ми разом рухалися вперед і дбали про спільний мир, спільний розвиток і спільне майбутнє. Ми мусимо на цій землі жити разом, знаходити мир, злагоду та прихисток, - сказав керівник області. - Колись тут у Белзі збиралися люди, які творили історію. Ми є їх гідні нащадки. І впевнений, що своє життя ми зробимо кращим, бо ми є мудрі і сильні. І тоді гасло "Слава Україні!", яке за рік навчилися говорити всі українці, з яким нині наші бійці захищають рідну державу, промовлятиме кожен, хто любить свій народ  і Україну".

Опісля відбувся парад культур, в якому взяли участь українські, польські, єврейські колективи. Присутні оглянули виступи вокального ансамблю "Любисток" Сокальського районного народного дому, польському народному ансамблю "Поєднанє" (гміна Криніце) та єврейському танцювальному колективу "Аматор" зі Львова. Також гостей та мешканців міста зачарував виступ Галицького академічного камерного хору.

На завершення голова Львівської ОДА Олег Синютка разом з польськими гостями взяв участь у закритті українсько-польського кордону у селі Стаївка Львівської області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: