Ігор Юхновський святкує 90-річчя

Сьогодні, 1 вересня, виповнюється 90 років видатному науковцеві, активному громадському та політичному діячеві, визначній людині Ігореві Юхновському.

Ігоря Рафаїловича вітають з Днем народження голова Львівської обласної ради Петро Колодій, його заступник Валерій П’ятак, депутати Львівської обласної ради, висловлюючи йому слова глибокої шани та поваги. У цей день ювілярові всі бажають миру, добра, любові та ласки Божої.

«Кожна людина є особливою та обдарованою. Особливістю Ігоря Рафаїловича є його невичерпна любов до всього українського – рідної землі, рідного краю, рідної науки. Життя цієї людини насичене, гармонійне, хоча й не без життєвих перепон. Одначе, велика віра Ігоря Рафаїловича в перемогу, його оптимізм та вміння мислити нестандартно й сміливо, завжди надихали та вели суспільство вперед. Адже велике його бажання відкривати нові обрії, повсякчас наштовхувало інших до нових високих завдань і спонукало до нових звершень в ім’я Української держави.

Ігоре Рафаїловичу, від себе особисто та від усього депутатського корпусу Львівської обласної ради щиро бажаю Вам якомога довше залишатись таким, яким ми Вас знаємо і цінуємо, який випереджає час, успішним науковцем, спроможним радіти досягненням інших. Зичу Вам міцного здоров’я та Господнього благословення на многії літа!», – сказав Петро Колодій.

Довідка.

Ігор Рафаїлович Юхновський народився 1 вересня 1925 року в селі Княгинине Рівненської області. Український фізик-теоретик, народний депутат України кількох скликань. колишній в. о. Голови Українського інституту національної пам’яті. Доктор фізико-математичних наук, професор, академік НАН України, почесний директор Інституту фізики конденсованих систем НАН України, почесний доктор Інституту теоретичної фізики ім. М. М. Боголюбова НАН України, доктор Hororis Causa Львівського національного університету імені Івана Франка. Вчений, фізик-теоретик, державний, політичний і громадський діяч Ігор Юхновський створив добре знану у світі Львівську наукову школу статистичної фізики.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: