У Львові презентували виставку "Митрополит та Маестро" (відео)

Сьогодні, 1 вересня, на площі перед Палацом Потоцьких відбулась презентація інформаційно-тематичної виставки «Митрополит та Маестро» до 150-ї річниці з Дня народження Митрополита Андрея Шептицького, повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

Автори та організатори експозиції «Митрополит та Маестро» - подружжя Іван Матковський та Іванна Новаківська - завідувач відділу промоції Львівської національної галереї мистецтв та праправнучка Олекси Новаківського.

За словами Іванни Новаківської, експозиція дає можливість ширшому колу громадськості ознайомитись із ще одною сторінкою діяльності Митрополита Андрея, як мецената української культури та мистецтва - його підтримку видатного українського художника Олекси Новаківського та його мистецької школи.

«Основне послання виставки в тому, що Митрополит є актуальним зараз як ніколи, адже він вів народ, йому припало керувати українською церквою, і вести людей у важкі часи для українського народу. Митрополит був не тільки натхненником та ініціатором заснування першої в Галичині української Мистецької школи, а й сам упродовж двох років викладав у ній історію світового мистецтва. Він розумів, що культурне виховання наступних поколінь, це основа будови держави, і тому ми вирішили презентувати виставку саме в день знань», - розповіла Іванна Новаківська.

На 12 стендах представлені репродукції творів Олекси Новаківського – портрети Митрополита Андрея Шептицького, зображення собору св. Юра, портрети родини Новаківських, інші твори на духовно-релігійну та національно-патріотичну тематику, а також стаття Іванни Новаківської «Митрополит та Маестро».

Також інформаційно-тематична виставка експонуватиметься у Львівській національній галереї мистецтв  ім. Б. Возницького з 1 до 14 вересня цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: