Військовий має стати гордістю держави, - Синютка

У вівторок, 1 вересня, голова Львівської ОДА Олег Синютка привітав курсантів Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного з нагоди Дня знань та початку нового навчального року.

На початку заходу офіцери та курсанти вишу, а також запрошені гості, вшанували хвилиною мовчання полеглих Героїв, які віддали своє життя за незалежність та територіальну цілісність нашої Батьківщини під час проведення антитерористичної операції.

Також символічно підняли Державний Прапор України та Прапор Сухопутних військ Збройних Сил України. Право виконати цей ритуал отримали курсанти-першокурсники – учасники антитерористичної операції, лицар ордену Богдана Хмельницького третього ступеня та ордену «За мужність» другого ступеня молодший сержант Юрій Закопець та лицар ордену «За мужність» третього ступеня старший сержант Вадим Швед.

У своєму виступі голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка зазначив, що для курсантів академії - це особливий день. "Я гордий з того, що сьогодні українці, ставши плече до плеча на захист держави, вибирають військовий фах. В наш час - це особлива професія. Бажаю, щоб ваші знання і вміння стали запорукою того, що Україна буде самостійною, багатою і процвітаючою, - підкреслив Олег Синютка. - На жаль, наші підручники з військової справи написані кров'ю, і в тому числі 191 мешканця Львівщини, які не повернулися додому з фронту. Військовий має стати гордістю України і бути завжди на сторожі держави".

Наприкінці урочистостей начальник Академії генерал-лейтенант Павло Ткачук та високоповажні гості вручили курсантам символічний Ключ до знань та Залікову книжку. Ці символи свята з рук високопосадовців отримали першокурсники сержант Роман Дьомін, курсанти Артем Бугаєв, Тетяна Токар, Ярослав Радзімірський та Анна-Марія Грозик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: