Завтра вони стануть героями: 184-й Навчальний центр розпочав масові відправлення військовослужбовців

Бійці шостої черги мобілізації, які потрапили до 184-го Навчального центру у Старичах, закінчили курс навчання за різними спеціальностями, успішно склали іспити й роз'їжджаються по бойових військових частинах України. Серед мобілізованих є й добровольці, й ті, хто вже брав участь в антитерористичній операції на сході України, й ті, хто автомат у руки вперше взяв тут.

Хлопці чекають своєї черги на відправлення. Попереду —   неблизька дорога і нове життя. Панують переважно два настрої: одним байдуже, куди їх закине доля, іншим — ні. Проте і ті, й ті хочуть мерщій стати до зброї й виконувати справжні бойові завдання.

Військовослужбовці Степан і Олександр розмовляють різними мовами, вони з різних регіонів, одному 24, другий — трохи старший, але об'єднує їх те, що вони вже були на передовій, обидва — учасники бойових дій. Вони не з чуток знають, що на них чекає. Олександр був поранений і дивом повернувся з того світу. Але найтяжче для нього — це повідомляти рідним про загибель товаришів по зброї.

Сергій із Запоріжжя був зарахований до постійного складу, служив у Старичах інструктором, але здав посаду і вирушає в рідну область у бойову частину. Завжди усміхнений, він усміхається й тепер.

— Я хочу в зону АТО, — каже Сергій. — Я для цього сюди й приїхав. І в словах хлопця звучить упевненість. Йому й багатьом його товаришам неодмінно стануть у пригоді знання й навички, отримані під час навчання.

Велике відправлення військовослужбовців зі 184-го Навчального центру збіглось із традиційним концертом. Цього разу бійців тішив творчий колектив села Залужжя Яворівського району. Крім пісень і запальних мелодій, хлопцям подарували прапор-оберіг, який передали в Кімнату бойової слави як символ єдності й незламності українців. А родзинкою концерту став виступ молодого солдата строкової служби, вже знаного в частині саксофоніста Михайла Шилюка. Також того дня в містечках “Немирів” і “Старий штаб” правили отці-василіяни з Івано-Франківська й співали діти з їхніх парафій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: