Рейтинг губернаторів: Синютка безсилий перед прихованим безробіттям

Як повідомляє Depo.Львів з посиланням на "Ділову столицю", з десятого місця на сьоме місце в рейтингу голів обладміністрації піднявся губернатор Львівщини Олег Синютка . Він був призначений в кінці 2014 року і за перші півроку своєї роботи може рапортувати про четвертому місці області за темпами житлового будівництва (152,1 кв. м загальної площі введеного в експлуатацію житла на тисячу жителів).

Також Львівщина на другому місці за динамікою будівництва (зростання на 6,5%), в області найменше впав оборот роздрібної торгівлі (на 10,3%, тоді як більш ніж у половині регіонів спад перевищив 16%) і найкраща динаміка в сфері послуг.

У ринкових цінах обсяг наданих послуг збільшився порівняно з першим півріччям минулого року майже вдвічі - на 94,1%, хоча в більшості регіонів, незважаючи на різке підвищення цін і тарифів, обсяг послуг зріс менш ніж на 50%, а в столиці - тільки на 13,5%. До речі, за динамікою споживчих цін область показала другий серед гірших результатів (зростання на 52,5% у порівнянні з першим півріччям 2014).

Загальний обсяг капітальних інвестицій на зріс порівняно з січнем-червнем минулого року в 1,75 рази - це за теперішніх часів рекордне досягнення

Також Львівщина увійшла до шістки регіонів з найменшим скороченням чисельності штатних працівників. Однак, як і на Хмельниччині, це досягнення нівелюється високою часткою працівників, відправлених в неоплачувані відпустки. Ця частка досягла 1,1%, а у переробній промисловості - 3,8%, у будівництві - 8,5%.

Загальна чисельність працівників, які стали жертвами такого способу економії, перевищила 5,1 тис. Крім того, 41,9 тис. працівників Львівщини, або 8,6% від загального числа, були переведені на неповний робочий тиждень (за цим критерієм область в сімці найгірших).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: