Садовий хоче розрити проспект Червоної Калини

У Львові активно тривають ремонтні роботи. Зокрема, капітально ремонтують вул. Акад. О. Богомольця, вул. Лисенка, вул. Стуса, вул. Сихівську, вул. Пасічну, просп. Свободи. Тривають роботи з будівництва трамваю на Сихів.

«По всіх роботах ми є у графіку. Основний об’єм робіт плануємо завершити до кінця вересня. Невелика частина ще залишиться на жовтень, щоб місто вже було повністю проїзним.

А масштабні роботи, які ведуться, будемо робити вже до холодів. На вул. Мечникова поки що ми не починаємо роботи. Поки не завершимо вул. Лисенка, вул. Мечникова рухати не будемо, тим більше там також є дуже складний аварійний колектор. Там роботи треба робити, як мінімум, півроку. Тому ми будемо після вул. Лисенка приймати кінцеве рішення, можливо, невелику частину зробимо цього року, а основний об’єм – наступного. Це буде залежати від погодних умов.

Вул. Стуса плануємо цього року зробити проїзною. Це зав’язано на великі процеси: інженерія, аварійний колектор.

Сьогодні почали вул. Сихівську, але її будемо робити у два етапи: ліва сторона і права сторона, щоб вона була проїзною. Дай Бог, закінчимо вул. Сихівську – відразу перейдемо до просп. Червоної Калини, тому що трамвайну колію прокладаємо, а дорога у дуже поганому стані. На вул. Сихівській будемо повністю перекладати весь хідник.

І дороги, і хідники – те, що прокладаємо сьогодні у мікрорайонах Львова – це більше 160 тис. кв. м», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Роботи по будівництву трамваю на Сихів тривають чітко за графіком і до кінця цього року весь основний об’єм робіт буде виконаний.

«Щодо будівництва трамваю на Сихів, роботи тривають чітко за графіком. Жодних проблем сьогодні немає. До кінця цього року весь основний об’єм робіт має бути виконаний. Роботи дуже складні, тому що найбільша проблема – це аварійний колектор, який знаходиться на глибині нижче 12 м. І велика частина робіт робиться під землею.

Вул. Стуса плавно переходить у вул. Свєнціцького, яка також у нас в ремонті. Тобто, ідея така, щоб люди, які живуть на Сихові, могли сісти на трамвай і за 15-20 хв, проїхавши вул. Стуса, І. Франка, Свєнціцького, виїхати через пл. І. Франка на вул. І. Франка і прямо доїхати у центр вже нормальною гладенькою хорошою дорогою», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Щодо ремонту просп. Свободи, єдина складність – я хочу, щоб роботи тривали трохи швидше. Спробуємо зробити більшу інтенсивність, тому що магістраль дуже важлива. Але мережі треба було поміняти – вони у жахливому стані, забрати асфальт, який був гармошкою у центрі міста, повністю повертаємо бруківку. Так само, як і на вул. Акад. О. Богомольця, раніше був асфальт, а ми повертаємо автентичну бруківку. Тому проблем немає – тільки час і терпіння людей», - додав міський голова Львова Андрій Садовий.

«Сьогодні ми закінчили дворову територію вулиці Керчинської. Приблизно 700 метрів. Закінчили великий об’єм робіт на вулиці Пасічній від №42 по №64, де водопровід був прокладений у 1998 році. Ми вклали десь півтора мільйона гривень, поклали 6 тисяч м2 плитки зліва і справа по вулиці. Тобто, тепер на вулиці Пасічній покладено третій шар асфальту. Бокові тротуари завершать до кінця жовтня, дворові тротуари викладаємо від №42 по №64 і від №47 по №57. Вулиця Пасічна буде зразкова», - розповів голова Личаківської районної адміністрації Іван Лозинський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: