Коли з’являється якийсь новий цікавий проект, це для мене особистий успіх, – Садовий

У рамках Конгресу культури Східного Партнерства, в актовій залі ЛНУ ім. Івана Франка відбулась панельна дискусія на тему «Культурні політики: країна, регіон, місто», під час якої учасники обговорили вплив культури на розвиток людини і суспільства загалом. Серед учасників дискусії був і міський голова Андрій Садовий.

«Культура – це не є щось таке, що починається з нуля. Це традиція. Якою вона є у Львові? Наше місто є багатонаціональним, мультирелігійним та мультикультурним. Усе це разом створює його неповторний образ, який надихає, спонукає, впливає.

Я маю честь працювати мером Львова 9 років. І проаналізувавши те, що було в 2006 році, ми спробували, в першу чергу, збільшити кошти на фінансування культури у всіх напрямках, на які має вплив місто. Тому Львів має на своєму балансі найбільшу кількість театрів, величезну кількість бібліотек, клубів творчості. Тож коли з’являється якийсь новий цікавий проект, це для мене особистий успіх: це і медіатека, і УКУ, і новий стадіон тощо. Яким я бачу Львів завтрашнього дня? Це Smart City – сучасне модерне місто, яке є на одному рівні з Мюнхеном та Барселоною, де є багато креативних ідей, які впроваджуються в життя. Люди, які живуть у такому середовищі, гармонійно розвиваються. Відтак, моє основне завдання – сприяти гармонійному розвитку людей у Львові як особистостей. Чи можна це робити без культури? Ні. Тому над нею треба дуже багато працювати», – зазначив Андрій Садовий.

Нагадаємо, IІІ Міжнародний Конгрес культури Східного Партнерства «Місія культури в часи криз» проходить під патронатом Міністерства закордонних справ Республіки Польща, Міністерства культури Польщі, Міністерства культури Грузії, Міністерства культури Молдови, Міністерства культури України, Міністерства освіти України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: