Правоохоронці Львова припинили діяльність шахрайської "кредитної спілки"

Під час слідства, яке проводили працівники Франківського райвідділу міліції, з’ясувалося, що жертвами фіктивної кредитної установи стали понад 200 мешканців Львова та області. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ГУ МВС України у Львівській області.

Перші заяви від потерпілих почали надходити ще на початку квітня. Люди скаржилися на те, що псевдо-кредитори не тільки не видали обіцяні позики, а й заволоділи їх коштами. Суми, які видурили шахраї, були різні – від тисячі до 20 тисяч гривень.

Суть же афери полягала у наступному. Зареєструвавши фірму, 24-рчний львів’янин орендував приміщення під офіс, найняв кількох дівчат, які погодилися на роль «персоналу», та почав розповсюджувати оголошення. Мовляв, надаємо кредити на суму до 500 тисяч гривень під відсотки, значно менші, ніж у банках. Та й пакет документів для оформлення позики потрібен мінімальний.

Приваблива пропозиція зацікавила багатьох. Людей не зупинило навіть те, що з них попередньо вимагався «страховий платіж» в розмірі 5-7% від суми кредиту, який планували взяти. Бажано – готівкою. Власне, це і був основний заробіток шахрайської контори. Що ж стосується позики, то її нікому не надали і не збиралися надавати.

Можливо, потерпілих було б значно більше, якби серед клієнтів не нагодився один дуже прискіпливий. Він претендував на максимальну позику, тож і страховий платіж обійшовся йому у 24 тисячі гривень. Не дочекавшись грошей від кредитної спілки, цей клієнт почав самостійний пошук інших жертв аферистів – через соцмережі в Інтернеті, розклеюючи оголошення неподалік офісу фірми тощо. Коли таких набралася достатня кількість, потерпілі звернулися в органи міліції.

Під час досудового розслідування директору кредитної спілки було оголошено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч.1 і 2 ст. 190 КК України (шахрайство). Санкції статті визначають покарання від штрафу у розмірі п’ятдесят неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до позбавлення волі на строк до трьох років

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: