У Дрогобицькій РДА проаналізували стан підтримки та соціального захисту військовослужбовців та їхніх сімей

4 вересня в райдержадміністрації відбулося засідання районного штабу з питань координації надання допомоги військовослужбовцям та членам сімей загиблих (померлих) учасників АТО, яке провів керівник апарату райдержадміністрації Степан Рудницький.

Керівники служб надали інформацію щодо соціального захисту військовослужбовців та родин загиблих, пільгового проїзду в громадському транспорті, надання земельних ділянок тощо.

На засідання були запрошені представники родин Івана Габчака (с.Уличне) та Віктора Марочканича (с.Верхні Гаї). У їхній присутності обговорювалося питання надання матеріальної допомоги для ремонту та облаштування житлових будинків. Розглядалася можливість залучення бюджетних коштів сільських рад, спонсорської допомоги для проведення ремонтних робіт. Члени штабу прийняли також рішення звернутися до вищих органів влади, Міністерства оборони України, народного депутата України Богдана Матківського щодо надання допомоги з державного та обласного бюджетів родині Віктора Марочканича (оскільки прямих родичів — батьків, дружини, дітей, як це передбачає законодавство, у нього не залишилося).

Позаяк в районі відсутній квартирний облік, а тому родичі загиблих не можуть претендувати на отримання житла, прийняте рішення активізувати роботу щодо створення житлових комісій при сільських, селищних радах та взяття на квартирний облік членів сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції, які потребують поліпшення житлових умов. Вирішено також налагодити співпрацю з громадськими, благодійними, волонтерськими, релігійними, міжнародними організаціями з метою залучення коштів з небюджетних джерел для надання грошової і натуральної допомоги сім‘ям загиблих (померлих) учасників АТО, які її потребують.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: