У Львові відбудеться концерт гурту давньої музики "Хорея козацька"

У Львові відбудеться концерт гурту давньої музики "Хорея козацька". Концерт відбудеться у Львові у суботу, 12 вересня, у Львівській обласній філармонії о 18-й годині. Про це Дивись. Інфо повідомила прес-служба видавництва "Астролябія".

"Запрошуємо Вас на концерт «Хореї Козацької» «Те що написано в нас на прапорах…» Наш виступ на черговому книжковому святі ― 22-му Форумі Видавців у Львові ― приурочений виходу в світ книги Михайла Хая «Микола Будник і кобзарство» та 15-літньому ювілеєві Видавництва «Астролябія», - йдеться у повідомленні.

Ця книга про нашого друга і вчителя, витонченого мистця, бандуриста, поета, художника, майстра музичних інструментів Миколу Будника.

Цей концерт організатори присвячують його світлій пам’яті. А, також, на славу всім справжнім лицарям нашої землі, що стояли і стоять в її обороні.

Концерт занурить глядачів у світ нашої щирої старовини. Гості стануть мандрівниками у часі, де провідниками будуть музика, поезія і спів.

"Ви, ласкавий слухачу, почуєте середньовічні ірмоси та кондаки, взірці дружинної поезії, скарби епічної кобзарсько-лірницької традиції: лицарські пісні, козацькі псальми, запорозькі думи, невольничі плачі, ренесансні та барокові псальми та канти, геральдичну поезію, твори з доби романтизму та визвольних змагань ХХ ст., а, також, сучасні співи борні за нашу Святу Вітчизну і за нашу Вольную Волю", - йдеться у повідомленні.

Отож ці твори не суть лише артефактами нашої сивої старовини, а радше вірші з книги буття українського народу, що лучать однією ниткою одвічних людських цінностей наше минуле, сучасне і майбутнє.

"Ми запрошуємо Вас на зустріч щиросердну, на розмову тихосумну, на раду веселу , святошну й благочестиву, де між плачами-треносами та бадьорими маршами-гимнами Ви зможете відчути, розчути та відчитати слова ідеалів, співи невимовних вищих сфер, що написані на наших прапорах…", - йдеться у повідомленні організаторів.

«Хорея Козацька» у складі:

Тарас Компаніченко ― гусла, кобза, бандура, ліра, лютня, спів

Сергій Охрімчук ― фідель, скрипка, спів;

Данило Перцов ― пандора, корнет, джаламай, флейти, лізард, спів;

Северин Данилейко ― віолончель, скрипка, спів.

Михайло Качалов ― фідель, бубни та барабани спів.

Крисько Ярослав ― старосвітська бандура, барокова гітара, бубни та барабани спів.

Максим Бережнюк ― дуда, флейти, бубни та барабани спів.

Особливі гості:

лірник Михайло Хай (Васильків), лірник та бандурист Лайош Молнар (Львів) і бандурист Олександр Тріус (Ромни)

Квитки можна придбати у касі Львівської обласної філармонії

вул. Чайковського 7, тел. (032) 235 89 46

Абонементи не дійсні.

2015-8-6_13-0-49

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: