Фоменко: Казав хлопцям, що друга половина гри буде складною

Головний тренер національної збірної команди України Михайло Фоменко на післяматчевій прес-конференції прокоментував перемогу української збірної над командою Білорусі з рахунком 3:1 у матчі відбору Євро-2016, який відбувся на «Арені Львів» у Львові.

- Чому другий тайм так сильно відрізнявся від першої половини зустрічі?

- Коли закінчився перший тайм, в роздягальні ми розібрали наші помилки і внесли деякі корективи. Я сказав хлопцям, що друга половина буде складною, адже суперники поспілкуються один з одним і вийдуть на другі 45 хвилин з іншими емоціями. Я говорив, що у другому таймі треба грати так, немов рахунок - 0:0.

- Прокоментуйте епізод з вилученням Гармаша. Ви не хотіли його поміняти раніше?

- Ми вже зробили дві заміни на той момент. Ми відштовхувалися від подій на футбольному полі. М'яч перестав триматися у передній лінії, тому ми замінили Кравця. Денис, звичайно, емоційний хлопець, переживає через вилучення. Я впевнений, що він зробить вірні висновки з цієї ситуації. Емоціями потрібно керувати.

- Коли Ви замінили Ярмоленка, він відмахнувся від Вас. Обговорювали з ним цей епізод?

- Я вже говорив, що емоціями треба вміти керувати. Звичайно, якщо Ярмоленко відмахнувся, значить був обурений заміною. Але потрібно думати не тільки про сьогоднішній день. Він у деяких епізодах не встигав, тому вирішили замінити його. Щоб він не виглядав виснаженим у матчі проти Словаччини, який відбудеться вже за два дні.

- А чи знали Ви про цікаве положення дівчини Євгена Коноплянки?

- Звичайно, ми про це знали. І побажали не зупинятися на досягнутому.

- Через два дні вирішальна гра. Сьогоднішній матч дав інформацію про готовність команди?

- Коли гра закінчується, вона стає історією. Ми пояснюємо хлопцям, що потрібно краще брати з собою. Ми багато говорили про емоції, які не повинні заважати футболу. У нас ще є два дні, після яких ми знатимемо більш детальну інформацію про їх стан. Буде теорія, на якій розбиратимемо окремі епізоди. Вже з сьогоднішнього дня готуватимемося до наступної гри проти словаків.

- Хацкевич визнав свою помилку. Що б Ви йому побажали?

- Футбол - командна гра. Хацкевич готує команду до гри, у них було достатньо записів матчів збірної України, але й ми готувалися до Білорусі. Футболісти виходять на поле, і саме від них гра залежить більше, ніж від тренера. Що стосується побажань, то я хочу, щоб він рухався тільки вперед у нашій нелегкій тренерській справі.

ФФУ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: