Львівська облрада пропонує Польщі долучитися до реалізації проекту «Мій тато захищає Україну!»

5 вересня у Львівській обласній раді в рамках IV Українсько-Польського «Форуму Партнерства» відбувся круглий стіл, головною метою якого стало налагодження співпраці між Львівщиною та польськими воєводствами. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба Львівської обласнохї ради.

На заході були присутні представники Львівської обласної ради та Львівської обласної державної адміністрації, а також Генеральний консул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд, Віце-консул Генерального консульства Республіки Польща у Львові Марцін Зіневич та представники воєводств Республіки Польща.

Звертаючись до гостей заходу, голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик наголосив на важливості проведення спільних заходів, яким є «Форум Партнерства». Адже такі події мають об’єднавчий характер, а ще дають змогу розпочати нову і продуктивну співпрацю між конкретними регіонами України та Польщі.

Також Ярослав Качмарик передав від імені голови Львівської обласної ради Петра Колодія вітання Генеральному консулові Республіки Польща Ярославу Дрозду та вручив йому подяку за активну участь і допомогу в реалізації соціального мегапроекту «Мій тато захищає Україну!» для дітей учасників АТО і Героїв Небесної Сотні.

Водночас начальник відділу інформації та зв’язків з громадськістю Львівської обласної ради Уляна Флишко презентувала представникам польських воєводств сам проект, закликавши їх розглянути можливість співпраці в рамках цієї благочинної акції.

Уляна Флишко, зокрема, зазначила, що проект «Мій тато захищає Україну!», який ініціював голова Львівської обласної ради Петро Колодій, розпочався навесні 2015 року. «Тоді він був швидше культурно-розважальним, передбачав низку розважальних заходів та участь дітей у творчих конкурсах. Влітку організатори цієї соціальної акції дещо доповнили проект, зосередивши увагу на тому, щоби максимально допомогти дітям захисників України з якісним літнім відпочинком. Відтак, спільними з усіма координаторами та партнерами проекту стараннями, нам вдалося відправити малечу на відпочинок до сусідньої Польщі, а також на море в Болгарію. Вже восени проект матиме продовження і носитиме більше освітньо-просвітницький характер. Тому закликаю Вас розглянути можливість та долучитися до проекту, зокрема, запросити до себе в рамках існуючих освітніх програм чи проектів дітей наших героїв», – сказала вона.

Також перед учасниками круглого столу виступили координатори цього масштабного проекту, серед яких: директор 58-го Будинку офіцерів (м. Львів) Віталій Провозін, волонтери Наталія Єфіменко та Галина Трач. Кожен з них розповів про те, як важливо реалізовувати такі соціальні заходи і наскільки вдячними є діти та їхні батьки.

Про актуальність проекту та його важливість для суспільства також наголосив голова комісії з питань євроінтеграції, транскордонного співробітництва та зв’язків з українцями за кордоном Львівської обласної ради Павло Хобзей. Він сказав, що діти українських захисників, які сьогодні отримують увагу та допомогу, завжди про це пам’ятатимуть. Зокрема, вони знатимуть, хто є їхнім добрим сусідом і бажає їм добра, а хто робить все для того, щоби їхні батьки були нині далеко від хати і воювали за свою землю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: