Чуркін відсудив у Львова 7 млн грн штрафів через борги за транспорт до Євро-2012

Львівське комунальне автотранспортне підприємство №1 має виплатити на користь ТОВ «Львівські автобусні заводи» 6,06 млн грн інфляційних втрат та майже 0,9 млн грн 3% річних. Про це стало відомо з рішення Господарського суду Львівської області від 20 серпня.

Для фінальної частини чемпіонату Європи з футболу Львівське комунальне автотранспортне підприємство №1 придбало тролейбуси та автобуси, однак заборгувало  за них 10,3 млн грн.

Як повідомляли «Наші гроші, Львів»,  у 2013 році суд вирішив, що комунальне підприємства має виплатити цей борг, а також інфляційні втрати і 3% річних. У суді Львівське комунальне автотранспортне підприємство №1 скаржилося на складне фінансове становище. Окрім того, підприємство нарікало на негативний технічний стан придбаних автобусів, часті поломки. Відтак, суд дозволив виплатити гроші до 9 квітня 2014 року.

З нового рішення суду випливає, що Львівське комунальне автотранспортне  підприємство №1 так і не розрахувалось з виробником. А 26 травня 2014 року на гроші комунального підприємства, а також на усе рухоме та нерухоме майно наклали арешт.

ТОВ «Львівські автобусні заводи» звернулося до суду, аби стягнути з боржника інфляційні втрати та 3% річних за 1003 дні заборгованості, і суд позов задовольнив.

ТОВ «Львівські автобусні заводи» перебуває в стані припинення з жовтня 2014 року.  Засновниками є акціонерна корпорація «Мерибені енерджі корп» (Канада), корпорація «Євротрак Технолоджіс лімітед» (Канада), приватна компанія «Сіті транспорт Констракшн Інвестмент ЛТД» (Великобританія) та Ігор Чуркін.

Через борги майно компанії виставили на аукціон. Зокрема, комплекс будівель та споруд на вул. Стрийській, 45 у Львові, а також 33 тролейбуси марки Е301 різної стадії готовності, що належать компанії, вже кілька разів намагались продати на торгах з продажу арештованого майна, однак наразі безуспішно.

У червні цього року стало відомо, що керуюча компанія «Сіті Транспорт Груп» має намір створити на Львівському автобусному заводі, що входить до холдингу ЛАЗ, 1600 робочих місць для реалізації укладеного 28 червня контракту на поставку 289 міських автобусів на суму 70 млн дол. для транспортної служби Єгипту. Після того Ігор Чуркін пообіцяв голові Львівської ОДА Олегові Синютці продемонструвати контракт на прес-конференції до 20 липня, однак цього так і не зробив.

Наші гроші.Львів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: