Нацгварія України воюватиме по-американськи (відео)

Збройні Сили України мають свої функції, Національна Гвардія – свої. Хоча окремі функції збігаються. Проте, коли війна закінчиться, тоді Нацгвардія буде виконувати функції, які притаманні тільки їй.

Про це сьогодні, 7 вересня, під час прес-конференції на тему «Уроки другого етапу американсько-українських навчань Fearless Guardian-2015 для національних гвардійців, військовослужбовців і журналістів. Підготовка до вересневої ротації представників НАТО у Міжнародному центрі миротворчості і безпеки (Яворівський полігон)», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив старший офіцер відділу морально-психологічного забезпечення управління з роботи з особовим складом ГУ Нацгвардії України, підполковник Вадим Макаренков.

- Це охорона громадського порядку, охорона дипломатичних представництв іноземних держав, охорона важливих державних об’єктів та інше, - каже він.

Водночас, за його словами, під час цих навчань військовослужбовців навчали саме того, що треба знати і використовувати під час війни.
- До початку ситуації, яка склалася у нас в державі, в Нацгвардії дуже мало уваги приділяли саме медичній допомозі. Це стосується і евакуації поранених, і накладання миттєвих пов’язок, і зупинення крові та інше. І американці багато нам показали, як це потрібно робити. Також багато уваги приділялося знаходженню та знешкодженню вибухових пристроів, - каже Вадим Макаренков.

За його словами, до цих навчань намагалися залучити не тільки тих, хто вже має бойовий досвід у зоні АТО, але й тих, хто не має такого досвіду.

Як сказав підполковник ЗС США, 2-й батальйону 503-го аеромобільного полку Майкл Клоппер (Michael Kloepper), нацгвардійці в США так само не виконують обов’язки збройних сил, хоча й навчені і цьому.

- У США Національна Гвардія працює на урядові організації. І її головна функція – надання допомоги під час природніх катаклізмів. Але це вони роблять тільки тоді, коли в них є потреба. Якщо ми виїжджаємо до Іраку, то Президент може їх використати як звичайні армійські сили. Але вони не є постійними військовими силами, - каже він.

За словами американського офіцера, дехто в США вважають солдатів Національної Гвардії солдатами цивільних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: