У Львові презентують альманахи «Вулиця Літературна»

У суботу, 12 вересня, об 11:00 на Форумі видавців у Львові презентують альманахи «Вулиця Літературна». До видань увійшли кращі тексти випускників «Курсу письменницької майстерності» від «Центру літературної освіти». Локація: Палац мистецтв → Кав'ярня Meridian Czernowitz (2 поверх Палацу, балкон).

Два місяці – з березня по травень – в Києві та Львові відбувалися «Курси письменницької майстерності». Учасники прослухали лекції від відомих письменників і літературознавців, виконували практичні завдання і вправлялися у майстерності письма.

Курс дав поштовх учасникам для подальшого літературного розвитку. Перші спроби Ви можете прочитати у альманахах «Вулиця Літературна».

До кожного видання увійшли тексти 11 авторів, які журі найвище оцінили за результатами творчого конкурсу в рамках Курсу.

Автори київського альманаху: Катерина Демиденко, Андрій Ковальчук, Сергій Комберянов, Анастасія Марченко, Олеся Медуха, Вероніка Мильцева, Олена Петровець, Леся Панчак, Дмитро Стембковський, Світлана Флікян, Генрих Шимонович.

Автори львівського альманаху: Ірина Байковська, Дарина Вороновська, Андрій Горбунов, Павло Довгань-Левицький, Ольга Колоша, Божена Марків, Теодор Мороз, Анастасія Нога, Дарія ПІскозуб, Василь Цятка, Наталія Юрдига.

Обидва видання вийшли у київському видавництві «Електрокнига».

Дата і час: 12 вересня (субота), початок об 11:00

Локація: Палац мистецтв → Кав'ярня Meridian Czernowitz (2 поверх Палацу, балкон)

Модератори – Ірина Осадчук і Дмитро Стретович

Вхід – вільний!

ВІДГУКИ ЛЕКТОРІВ:

«Вони такі різні. Дехто з них уже далеко не початківець. Дехто - далеко піде. Дехто все ще шукає та пробує себе. Спробуйте їх: почитати, розсмакувати, полюбити, бо вони того варті».

Галина Крук, поетка, літературознавчиня

«Кожен альманах має ту особливість, що серед його авторів точно-точно є хтось, хто вже завтра чи у більш віддаленій перспективі стане популярним і знаним. Це зараз твори на його сторінках трохи кращі або ледь гірші, утім - загалом рівні. А за кілька років, хто доб'ється успіху, з ностальгією озиратиметься на цей невеликий томик: все починалося звідси... А кому не пощастить, думатимуть: ми були поруч такого автора, ми знали його віддавна! І сентиментально показуватимуть друзям і дітям свої кілька сторінок книжки. Тим часом, читачам варто знати ще одну правду: всі альманахи пізніше стають раритетами, а надто перші, один з яких ви тримаєте зараз в руках».

Ростислав Семків, літературознавець, директор видавництва "Смолоскип"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: