Чаплінський обіцяє, що фонтан біля Оперного буде інноваційним (фото, відео)

7 серпня головний архітектор міста Юліан Чаплінський і архітектор проекту Іван Юнаков розповіли про реконструкцію фонтану перед Львівським національним академічним театром опери та балету ім. С. Крушельницької, що на просп. Свободи, повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

Нагадаємо, що 23 червня виконавчий комітет Львівської міської ради погодив благодійному фонду «Сокар-Благо» проведення капітального ремонту фонтану перед Львівським національним академічним театром опери та балету ім. С. Крушельницької на просп. Свободи. Усе обладнання для облаштування фонтану закуповуватимуть у відомої канадської компанії «Crystal Fountain», а світлове обладнання – у німецької компанії. «Це буде подарунок від славного азербайджанського народу чудовому місту Львову», – зазначає представник компанії-інвестора Азі Асланов.

За словами Юліана Чаплінського, підготовчі роботи розпочнуться найближчим часом.

«Тут мають намір облаштувати так званий «сухий» фонтан, тобто без чаші. Європа давно відійшла від звичних фонтанів, з двох причин: тому що в чаші назбирується дуже багато бруду, і через те, що з неї йдуть величезні випаровування – близько 20% у спекотний день. Тому є ідея зробити фонтан в один рівень із гранітним замощенням. Що стосується термінів, то зараз ведеться робоче проектування, тільки після його завершення буде визначено кошторис на все, що стосується інженерних комунікацій. Але підготовчі роботи все ж планують розпочати найближчим часом", - сказав Юліан Чаплінський.

Архітектор проекту Іван Юнаков додав, що вся гідравліка буде ховатися під землю, і вода потраплятиме крізь щілини під землю. Це дуже зручно, адже зимою це місце можна буде використовувати для ялинки, а літом для фонтану. У фонтані також буде встановлено метеостанція, яка буде слідкувати за вітром та вологою. Вона автоматично буде регулювати висоту води у нашому фонтані. Саму ж площу, де він знаходитиметься, повністю оновлять: тут облаштують клумби, встановлять лавочки, насадять зелені, аби створити нею шумовий екран від дороги, яка проходить з обох боків від театру, та забезпечити звукову ізоляцію.

Головною ж фішкою фонтану, те що він буде світломузикальний. Музика грати буде не постійно, тільки під час різних святкувань, і буде відтворювати музику Оперного театру. Також буде безкоштовний доступ до Wi-Fi та он-лайн-бібліотеки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: