Протягом восьми місяців на магістралі зросла кількість випадків невиробничого травматизму

Від початку 2015 року залізничники Львівської магістралі зафіксували 71 випадок невиробничого травматизму сторонніх осіб на об’єктах залізничної інфраструктури. Минулоріч кількість інцидентів була меншою – 66 випадків, однак смертей було більше: у 2014 загинули 39 людей, у 2015 році – 35 осіб.Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба Львівської залізниці.

Незважаючи на постійні заклики залізничників, профілактичну роботу та штрафні санкції, зберігається негативна тенденція найбільшого травмування людей на залізничних перегонах: від початку 2015 року тут постраждали 43 сторонніх особи, у тому числі 21 людина загинула. Ще 28 осіб зазнали травм, порушуючи правила перебування на станціях. На превеликий жаль, 14 із них втратили найдорожче – життя.

Сумна статистика також свідчить про те, що порівняно із минулим роком збільшилася кількість травмувань дітей. У січні-серпні зафіксували вдвічі більше інцидентів, де постраждали діти: 6 проти 3 у минулому році. І якщо у 2014 році зафіксували лише один смертельний випадок серед дітей до 16 років, то цьогоріч на магістралі загинули вже чотири!

Залізничники Львівської магістралі знову і знову закликають громадян бути уважними в поїздах, на платформах, поблизу колій, на переїздах і т.д., адже перебування поблизу залізничних об’єктів вимагає неухильного дотримання правил безпеки для збереження власного життя та здоров’я.

 

Довідково. Аби убезпечити власне життя та здоров’я, пішоходам дозволено переходити залізничні колії тільки у встановлених місцях (пішохідні мости, переходи, тунелі, переїзди тощо). Водночас суворо заборонено ходити по залізничних коліях та наближатися до них на відстань менше п'яти метрів.

На станціях і перегонах неприпустимо пролізати під вагонами і перелізати через автозчепи для переходу через колію. Також за правилами безпеки не дозволено підходити ближче ніж на 0,5 метра до краю платформи після оголошення про подачу або прибуття поїзда до його повної зупинки. Зважаючи на велику кількість випадків травмування у нетверезому стані, нагадуємо, що заборонено перебувати на об’єктах залізничного транспорту під впливом алкоголю чи інших психотропних речовин.

Також дуже важливо не переходити та переїжджати залізничні колії при закритому положенні шлагбаума та при червоному світлі світлофора і звуковому сигналі переїзної сигналізації. Автомобілісти повинні пам’ятати, що ДТП на залізничних переїздах трапляються переважно саме з вини водіїв автотранспорту, які насамперед мають берегти життя та здоров’я собі та пасажирам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: