"Самопоміч": мастурбація на децентралізацію

Одіозна партія "Самопоміч", "вигадав" та очолює яку незмінний ось уже дев’ять (!) років мер Львова Андрій Садовий, останніми днями вкотре привернула до себе увагу. Так, партія виключила зі свого складу п’ятьох депутатів за те, що вони 31 серпня 2015 року проголосували за децентралізацію.

 

Серед цих п’ятьох, хто пішов всупереч нинішній політичній позиції "Самопомочі", і Ганна Гопко, яка у Верховній Раді очолює комітет у закордонних справах. Вона була обличчям партії на виборах до парламенту 2014 року, і ось вже як тиждень виключена з неї.

"Мені дуже шкода, що я не змогла переконати фракцію у важливості в такий складний час для України голосувати за децентралізацію, - розповіла пані Гопко в інтерв’ю ВВС Україна. - Адже це була одна з головних обіцянок партії перед виборами. Андрій Садовий розповідав, наскільки важлива децентралізація та збільшення громад".

Отже, екс-член партії "Самопоміч" каже, що партія порушила передвиборчі обіцянки. Не дуже приємно виборцям дізнаватися таке напередодні 25 жовтня, коли вчергове треба буде зробити відповідальний для майбутнього свого і країни вибір. Вже за кілька днів після 31 серпня і сам Садовий заявив, що "Самопоміч" за жодних умов не змінить ставлення до змін до Конституції, тобто - до децентралізації.

Дивись профайли на всі партії на місцевих виборах 2015 у Львові та області у спецпроекті ДИВИСЬ ЗА КОГО ГОЛОСУЄШ

lviv2015

"Під час війни Конституцію не змінюють. Тут ні про що більше говорити. Це для нас принципова річ", - сказав Андрій Іванович. При цьому він припустив, що на депутатів "Самопомочі" й надалі тиснутимуть, намагатимуться розколоти фракцію.

Якщо питання децентралізації й справді може викликати суперечки, і не можна однозначно обвинувачувати "Самопоміч" (а також "Радикальну партію" та "Батьківщину") в намаганні пригальмувати розвиток України, то інше серйозне питання до політичної сили Садового - зв’язок з олігархами. Так, у політичному середовищі та й серед народу активно циркулюють чутки про можливий зв’язок цієї партії з олігархами. Серед тих, "спілкуванням" з ким заплямувала свою репутацію "Самопоміч", називають Ріната Ахметова, Геннадія Корбана, Ігоря Коломойського. Відомо, що диму без вогню не буває.

На питання газети "Дзеркало тижня", з ким з олігархів він частіше бачиться - "з Коломойським і Корбаном чи з Ахметовим і Колесніковим? ", Садовий, ніби скромна дівчина, відповів: "А чому я маю зустрічатися з тими, кого ви згадали?".

Щоправда, уточнює: "З Коломойським востаннє бачився близько двох років тому. З Корбаном — більше року тому, коли приїздив до Дніпропетровська на запрошення тодішнього мера Куліченка. З Ахметовим — ще за президентства Ющенка. Можливо, перетиналися, коли була нарада з приводу підготовки до Євро-2012… Хоча, ні, він тоді перебував за кордоном. З Колесніковим — торік".

За словами нинішнього мера Львова, який, очевидно, готовий на будь-що, аби і далі втриматися на цій посаді, "Коломойський й склянки води не дав, коли приїжджав до Львова років два тому, може, й трошки більше, коли ми були у процесі підготовки до чемпіонату з баскетболу. Тому що його структура має добудувати великий комплекс для баскетболу".

Отже, якийсь-такий зв’язок між Коломийським та Садовим усе ж існує. Крім того, перед минулими виборами у 2014 році реклама "Самопомочі" буквально "захопила" ефір телеканалу "1 + 1", який, як відомо, належить Ігорю Коломойському. До речі, в офіційному фінансовому звіті "Об'єднання "Самопоміч" навіть зазначено, що на оплату ефірного часу на телебаченні було витрачено 22 901 188,58 грн, що склало 83,69% усього рекламного передвиборчого бюджету.

Навряд чи Коломойський виділяв би час на рекламу на своєму популярному телеканалі не дружній політичній силі. І, крім того, звідки взялася би така прозорість у звіті "Самопомочі", якби ці гроші не були предметом махінацій між Садовим та Коломойським? Бо ж нізвідки гривні, не кажучи вже про "бакси", не беруться.
До речі, в українській мові слово "самопоміч" - синонім слова "мастурбація". Від цього заняття гроші не беруться теж. Хто ж, пане Садовий, фінансує ваші політичні ігри? Виборець має право знати.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: