У Львові готуються до форуму е-врядування

У Львові 18-19 вересня у Львові відбудеться форум електронного урядування «Електронна країна: віра в майбутнє». Під час події розкажуть, як Львів рухається в напрямку електронного урядування, як вже працює особистий електронний кабінет львів'янина та де можна отримати ID – картку, повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

Програма Форуму охоплює всі сфери е-урядування: е-уряд, е-сервіси, е-місто, е-медицину та е-освіту, фінансування проектів е-урядування.

Також, вперше в Україні, під час форуму презентують нову систему ідентифікації MobileID. Захід проходитиме в Колегіумі ім. патріарха Йосипа Сліпого Українського католицького університету, що на вул. Козельницькій, 2. Форум відбувається за підтримки посольства США в Україні, компанії «Київстар» та компанії «Майкрософт Україна».

Як розповіла позаштатний радник міського голови Львова з питань новітніх технологій Яніка Мерило, на форумі вперше презентують систему Mobile ID. Йдеться про сервіс, за допомогою якого можна буде користуватись «Особистим кабінетом львів'янина». Абоненти-контрактники зможуть використовувати свій телефон як електронний ключ та з його допомогою замовити довідку чи навіть підписати документи.

«У минулому році Львів зробив значний прорив і став першим містом, що впровадило систему електронного надання адміністративних послуг мешканцям в Україні. Вже незабаром львів'яни зможуть отримати і «Картку львів'янина». Отримати її можна буде в «Ощадбанку», який із львівською міськрадою підписав меморандум про співпрацю. Поки що, картка надаватиме доступ до 20 послуг, серед них – комунальні платежі, отримання електронних довідок, проведення банківських операцій. Картка також матиме функцію електронного особистого підпису і буде універсальним ідентифікаційним документом громадянина», - розповіла Яніка Мерило.

Додамо, що першими «Картку львів'янина» вже у вересні отримають учасники АТО. На картці буде інформація про пільги, якими може скористуватись військовослужбовець. Тож учасникам АТО не доведеться щоразу звертатись по довідку, яка підтверджує право на привілей.

Через офіційну інтернет-сторінку особистого кабінету Львівської міської ради можна отримати копії ухвал міськради, рішень виконавчого комітету, розпорядження міського голови Львова, а також отримати довідку про перебування на квартирному обліку, про несудимість, про доходи і інформацію про місце в черзі житлового будівництва та ін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: