Правоохоронці Львівщини викрили зловмисницю, причетну до діяльності конвертаційного центру

Працівники управління протидії злочинності у сфері економіки спільно з працівниками слідчого управління ГУ МВС України у Львівській області викрили та довели причетність 41-річної львів’янки до незаконної діяльності конвертаційного центру, який займався виведенням коштів з реального сектору економіки у тіньовий обіг.

Зокрема, було встановлено, що «фінансистка» не тільки мала безпосереднє відношення до виготовлення підроблених документів, а й контролювала фінансові потоки більше десятка фіктивних підприємств, задіяних у злочинній схемі. Через рахунки цих неіснуючих суб’єктів підприємницької діяльності пройшло щонайменше 100 мільйонів безготівкових гривень, частина з яких була конвертована у готівку.

Слідчим управлінням зловмисниці оголошено про підозру в співучасті у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 205 (фіктивне підприємництво) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України. Першою із статей передбачене покарання у вигляді штрафу від п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Санкції за службове підроблення ще суворіші – від штрафу в розмірі до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба ГУМВС України у Львівській області, за матеріалами УПЗСЕ ГУМВС України у Львівській області

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: