Садового та Синютку закликали розібратися зі вчителькою елітної школи Львова

Камери спостереження зняли на відео у ЛСЗШ №53 I ступеня кадри, на яких школярі за вказівкою вчителя здійснюють фізичну розправу над однокласником. Вчителька спокійно спостерігала за цим, не реагуючи на прохання інших дітей втрутитися і припинити бійку.

Про це Galnet повідомили в Об’єднанні «Батьківська Рада Львівщини».

До «БРЛ» звернулася мати учня 4-го класу школи №53 Інеса Дідковська і розповіла про жахливі знущання над дітьми з боку вчителя молодших класів – 63-річної Ярослави Стасьо.

Зокрема, у заяві мовилося про те, що вчитель своїми діями підбурює дітей бити і знущатися над сином І.Дідковської Михайлом. Такий факт трапився 18 травня 2015 року в приміщенні школи, що підтверджує відео з камер спостережень. Я.Стасьо тоді стояла і спостерігала, як 15 дітей б’ють, глумляться і знущаються над дитиною. Після того І.Дідковська звернулася зі скаргою до директора школи Наталії Ворони та заявою до правоохоронних органів.

Міліція встановила, що малолітній Михайло Дідковський 18 травня у школі отримав тілесні ушкодження від своїх однокласників. За словами матері, правоохоронці відразу кваліфікували справу за ст. 383, 384 ККУ (Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину), але за дуже короткий термін з незрозумілих причин вони у рапорті кваліфікують цю справу за ст.125 КК України (Умисне легке тілесне ушкодження). Наразі триває слідство.

І.Дідковська писала скарги і звернення до директора школи, управління освіти і науки Львова, міністра освіти і науки України, прокуратури. «У відповідь лунають лише обіцянки розібратися у справі, а директор департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради пані Галина Слічна навіть пообіцяла звільнити вчителя із займаної посади, але вчителька 1-го вересня, з чистим сумлінням і повна енергії повела дітей у світ знань, навчати школярів чесності і справедливості», – мовиться у повідомленні «БРЛ».

Конфлікт вчительки з учнем розпочався ще у вересні 2014 року, на початку навчального року, коли мати Михайла на батьківських зборах запропонувала купити технічне обладнання для навчального процесу – комп’ютер, принтер, сканер тощо за втричі меншою ціною із гарантіями на обслуговування техніки. Це надзвичайно обурило вчителя і одну з матерів батьківського комітету, які вже мали стовідсоткову домовленість щодо купівлі оргтехніки за втричі більшою ціною без надання жодних фінансових підтверджень на купівлю даної техніки. «В помсту за зірвану фінансову оборудку вчителька протягом навчального року постійно упереджено ставилася до Михайла, а його однокласникам наголошувала, що за додаткові завдання на самостійних роботах вони мають «дякувати» своєму однокласнику. Були і інші методи приниження учня 3-го класу М.Дідковського», – наголосили в «БРЛ2.

Свої дії вчитель виправдовує ніби то порушенням учнем дисципліни. Натомість, як стверджують батьки, М.Дідковський бере участь у всіх можливих навчальних позашкільних конкурсах, у яких є переможцем та лауреатом, є учнем катехитичної школи і дістав дозвіл на прислуговування у церкві.

«Батьківська Рада Львівщини» звертається до міського голови Львова Садового А.І. і голови Львівської обласної державної адміністрації пана Синютки О.М. з вимогою взяти під особистий контроль цю ситуацію, яка склалася у 53 школі, адже є небезпека, що адміністративні та правоохоронні органи вчергове зроблять спроби, щоб «замнути» справу, і як часто буває у подібних випадках, зроблять вигляд ніби нічого не відбувається», – закликали у своїй заяві члени об’єднання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: