Вінницький активіст звинуватив "Самопоміч" у розкраданні пожертвувань на АТО

Вінницький активіст Олександр Слободянюк прямо на з'їзді партії звинуватив "Самопоміч" у розкраданні волонтерських пожертвувань на АТО

"Самопоміч" організувала з'їзд, на якому оголосила, де саме партія боротиметься за мандати депутатів і мерів міст. Захід починався зі спокійних промов партійних лідерів, що більше нагадували проповіді, а завершився скандальним виступом вінницького активіста, який звинуватив представників "Самопомочі" у розкраданні пожертвувань.

За інформацією rbc.ua, на сцену вийшов майбутній кандидат у Вінницьку облраду Олександр Слободянюк і звинуватив майбутнього кандидата у Вінницьку міськраду Вадима Шкільняка в тому, що той вимагає від нього гроші за участь у виборах від "Самопомочі".

- Під час виборів продаються у Вінниці місця, є люди з яких вимагали гроші - по 25 тис. дол. - за висунення в міську раду, потім ціна піднялася, тому що у партії великий рейтинг. Вчора я був в офісі, розмовляв з Вадимом Шкільняком, мені так сказали: ти не думай, що якщо ти там в списку є, то ти пройдеш, давай нам гроші на вибори, давай нам 200 тис. грн, потім 100 тис. грн, - сказав зі сцени Олександр Слободянюк.

Але на цьому він не зупинився і звинуватив Шкільняка й іншого майбутнього кандидата від "Самопомочі" до Вінницької міськради Валерія Цокура ще й у тому, що вони розкрадали кошти, зібрані волонтерами для армії.

- У Вінниці був центр волонтерів, я працював в цьому центрі. Кошти, які люди приносили останні копійки, речі - грубо розкрадали, розкрадалися навіть сигарети і оптика... У цей час за центр відповідав наш нинішній обласний керівник, це Вадим Шкільняк, а також Валерій Цокур. Під час Майдану були коробки для збору допомоги вінницьким сотням в Києві, я спілкувався з сотниками, ні копійки вони не отримали від Вадима Шкільняка, - розповів Олександр Слободянюк, а потім вийшов із зали.

Під час його промови глава фракції, мер Львова Андрій Садовий стояв нерухомо і слухав, а коли почув запитання від журналістів, заявив, що цією справою в першу чергу повинні зайнятися правоохоронні органи.

- Щодо озвучених сьогодні фактів, оскільки серед присутніх є і народні депутати, то дуже важливо, щоб ця людина власноруч написав заяву в прокуратуру, в міліцію, і ми проконтролюємо на всіх рівнях, щоб ці факти були розслідувані. Якщо вони підтвердяться, то винні повинні понести покарання. Якщо ці факти не підтвердяться, тоді ми будемо вимагати публічного вибачення, - зазначив Андрій Садовий.

Андрій Садовий також додав, що ці питання будуть опрацьовані на рівні виконавчого комітету "Самопомочі". Мовляв, до моменту висунення є достатньо часу, щоб перевірити інформацію про кандидатів.

zotov-news.com

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: