Квіт пояснив, чому "запізнилися" підручники для 4-7 класів

Підручники для 4-7 класів, яких чекають українські школярі, надійдуть хоч і з затримкою, проте безкоштовно.

Про це заявив міністр освіти і науки Сергій Квіт під час "круглого столу" на ХХІІ Форумі видавців у Львові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Уже наступного тижня відбудеться колегія, яка затвердить  результати конкурсу серед видавців на випуск підручників для 4-7 класів. Відтак будуть проведені тендери і розпочнеться випуск підручників», – зазначив Квіт.

За його словами, створені за новими, удосконаленими програмами підручники будуть для учнів безкоштовними. Половину їх вартості оплатить держава, половину – місцеві бюджети. Затримку із їх випуском очільник освітнього відомства пояснив відсутністю коштів у Мінфіну. Зараз вони виділені, тож, хоч і з певним запізненням, школярі зможуть покласти книги до своїх портфелів.

11-12 вересня 2015 року міністр освіти і науки України  Квіт перебуває у Львові. Сьогодні він узяв участь у "круглому столі" на тему «Чи потрібна державі розумна нація? Відповідність політики влади стану книговидання і читання в країні?». Наступним заходом цього дня буде обговорення законопроекту «Про освіту».

Як повідомляв Укрінформ, ХХІІ Форум видавців проходить у Львові з 9 до 13 вересня. На ньому представлені близько 5 тисяч нових книжкових видань. У Форумі беруть участь понад 900 учасників із 22 країн. Очікується, що книжкові зали та майже 1,5 тис. заходів Форуму відвідають загалом 40-50 тис. осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: