Які книжкові новинки "прилетіли" на Форум до Львова

Що нового представляють українські видавці на книжковому Форумі у Львові?

Еспресо.TV відібрало найцікавіші видання – на різний вік і смак

Попри всі зовнішні чинники, що заважають повноцінному розвитку української книжкової справи, нашим видавництвам таки є чим здивувати на XXII Форумі видавців у Львові. Від цьогорічного книжкового ярмарку вони очікують:

"Ми в передчутті того, що український книжковий ринок виходить на якісно новий рівень", – "Видавництво Старого Лева" (ВСЛ).

"В першу чергу, очікуємо цікавого спілкування з нашими читачами, які відвідають наш стенд, презентації та авторські зустрічі. Ну і звичайно гарного старту книжкового сезону", - "Клуб Сімейного Дозвілля" (КСД).

"Ми їдемо до Львова з надією, що цього року буде більше відвідувачів, більше нових книжок, більші продажі", - "Нора-Друк".

"Звісно, хочемо, щоб цей рік був кращим за попередній:) Оскільки країна хоч і повільно, але впевнено змінюється, ми підготувати унікальну серію ділової україномовної літератури, яка допоможе українцям вчитися, розвиватися, не боятися будувати свій бізнес, оптимізовувати процеси", - "Наш Формат".

А що очікують читачі? Передусім захопливих видань. За чашкою Еспресо ми обрали найцікавіші, на наш погляд, книжкові новинки – різні за напрямами, темами, настроями. Якщо відверто – зробити це було складно, адже практично кожне видання по-своєму особливе. І все ж таки запрошуємо вас разом із нами зазирнути в життя видатних особистостей, помандрувати у часі, побувати у неймовірних світах, політати на птаху мрії, дізнатися більше про свою та інші країни і стати ще мудрішими… Як бачите, треба багато встигнути – тож почнемо.

Відверто про життя

"Історії про життя, смерть і нейрохірургію" Генрі Марша ("Видавництво Старого Лева")

Одна з найочікуваніших книжок – захопливі спогади відомого британського нейрохірурга про його життєвий та професійний досвід, про етику стосунків між лікарем та пацієнтом, тонку грань між гіркою реальністю та надією. Щодо самого Генрі Марша, то він має особливі сентименти до України: допомагав українським лікарям, проводив операції на мозку, а також він цікавиться її історією та сьогоденням, підтримував Революцію Гідності, особисто був на Майдані. А на запитання Британського медичного журналу, як би він витратив подарований мільйон фунтів, Генрі відповів, що половину цих грошей розділив би між своїми трьома дітьми, а другу віддав би на лікування поранених на Сході України бійців.

ВСЛ

"Моє життя та робота" Генрі Форда ("Наш Формат")

Книга-одкровення одного з найбагатших людей усіх часів Генрі Форда, його мемуари, його мудрість. Ця мотиваційна книга буде особливо цікава власникам бізнесу, менеджерам і всім, хто захоплюється життям видатних людей.

Генрі Форд

 

Як схопити успіх за хвіст

"Від нуля до одиниці. Нотатки про стартапи, або як створити майбутнє" Пітера Тіля ("Наш Формат")

Надихнувшись історіями видатних людей, не лякайтеся, якщо вам закортить досягнути успіху у своїй справі або втілити свіжу бізнес-ідею. Бізнесмен Пітер Тіль дає поради, як створювати унікальні ідеї. Автор запевняє: роблячи те, що ми вже знаємо, ми рухаємо світ від 1 до n, додаючи більше чогось вже знаного; проте щоразу, коли ми створюємо щось нове, ми ступаємо від 0 до 1.

"Безжальна правда про нещадний бізнес" Бена Горовіца ("Наш Формат")

Відверто про бізнес – від інвестора Кремнієвої долини, американського підприємця Бена Горовіца. Автор не пропонує готових рецептів успіху. Натомість подає свій досвід керування людьми, пошуку професіоналів. І як вказано в анотації видання: "Ця книга не для тих, хто шукає легких відповідей, а для тих, хто знає: запитань завжди більше, ніж відповідей, а перемагають у бізнесі тільки найвідважніші".

Наш Формат

"Заразливий. Психологія вірусного маркетингу" Йона Берґера ("Наш Формат")

Бестселер за версією New York Times і Wall Street Journal, перекладений 25 мовами. Ця дебютна книжка молодого науковця подає формулу популярності, що дозволить зробити "заразливими" будь-який товар або ідею. Разом із автором читач спробує відповісти на запитання: чому одні імена, ідеї, товари та люди стають популярними, а іншим таке щастя не випадає.

"Перегляд позитивного мислення: на основі нової науки про мотивацію"  Ґебріел Еттінґен ("Наш Формат")

Звісно, для початку своєї справи потрібна передусім потужна мотивація. У цьому контексті цікавою може бути книга американського психолога, професора Нью-Йоркського університету, яка понад двадцять років досліджує феномен людської мотивації. Книга дозволяє проаналізувати свої невдачі, з'ясувати, як досягнути бажаного, та дізнатися життєві історії про причинно-наслідкові зв’язки між очікуваннями та результатами.

Наш Формат

 

Інтриги, напруга, розслідування…

"Що впало, те пропало" Стівена Кінга (КСД)

Цей твір Короля жахів вперше побачив світ українською. Серпантинова історія про Морриса Белламі, який убив відомого письменника Джона Ротстайна. Від свого кумира фанату дісталися не лише тисячі доларів, а й найцінніше – записники письменника з його новим романом. Вбивця потрапляє за ґрати, а Піт Сауберс знаходить записки. Тепер хлопчику загрожує небезпека. Чи вдасться детективу Ходжесу врятувати життя юнака?..

КСД

"Небезпека рецидиву" Кріса Тведта ("Нора-Друк")

Цього разу серія гостросюжетної літератури "Морок" представляє детектив, де адвокат Мікаель Бренне (герой роману Кріса Тведта "Коло смерті") намагається розкрити таємниці смерті 14-річної Майї. Справа тягне за собою довгий шлейф убивств, і хтось із убивць вже кинув оком на самого Бренне…

Нора-Друк

"Дівчина у потягу" Поли Гоукінз (КСД)

Бестселер The New York Times, 3 млн примірників якого продали у світі за декілька місяців, за яким компанія DreamWorks готує екранізацію. Цей психологічний трилер перекладений 44 мовами, а тепер і українською.  Головна героїня Рейчел, яка має купу буденних проблем, споглядає з вікна потягу за життям "бездоганної" подружньої пари і навіть не здогадується, що це спостереження невдовзі приведе її до смертельної небезпеки.

КСД

 

Між реальністю й вигадкою

"Аптекар" Юрія Винничука ("Фоліо")

Події нового роману Юрія Винничука сягають 1646–1648 років. Спочатку читач опиняється у Венеційській республіці, а далі – у Львові. Оскільки автор любить історію і не любить читати історичних романів, вона слугує у його творі лише тлом. Реальне й вигадане переплітаються так, що важко розпізнати дійсність і фантазію автора. А деякі натяки відсилають читача до роману Винничука "Танґо смерті".

"Останнє бажання" Євгенії Кононенко ("Видавництво Анетти Антоненко")

Авторка інтелектуальної прози представляє увазі читачів так званий роман у романі: син письменника отримує зошит із романом "Останнє бажання". Читачі мають можливість розгадати таємниці минулого, дізнатися історію співробітника НКВС, який страчував людей за сфабрикованими звинуваченнями.

кононенко

"Оформляндія, або Прогулянка в Зону" Маркіяна Камиша ("Нора-Друк")

Маркіян Камиш народився в сім'ї ліквідатора наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. З 2010-го року активно досліджує Чорнобильську Зону, прожив понад 200 днів за колючим дротом, пройшов Зоною відчуження  понад 7000 кілометрів. У результаті виникла його "Оформляндія" – такий собі емоційний вимір Чорнобильщини. У книзі автор представляє явище нелегального туризму в Чорнобильську зону, намагається відповісти на запитання, що переживає людина, яка роками і потай досліджує заборонену землю.

Нора-Друк

 

Війна, що торкнулася кожного

"Іловайськ" Євгена Положія розповідає про страшну трагедію, що сталася під Іловайськом, коли "зелений коридор" для українських бійців виявився підлою засідкою – їх впритул розстріляли росіяни. Письменник зібрав історії приблизно сотні учасників Іловайської трагедії й написав роман на реальних подіях – про відвагу та боягузтво, людяність та зраду, неймовірний героїзм.

Більше про книгу можете дізнатися з інтерв’ю Євгена ПоложіяЕспресо.TV та з уривків книги.

"Книга змін" українського журналіста, письменника, режисера Андрія Цаплієнка – збірка новел про війну в Україні, що змінила долі та свідомість багатьох. Герої творів крокують разом до ЄвроМайдану, до війни. Читач відкриває для себе їхні історії, в реальність яких важко повірити, – але це життя.

"Неоголошена війна. Невідомі факти і хроніки АТО" таку назву отримала книга, яку написали Ольга Каліновська, Олег Криштопа, Євген Назаренко, Валентин Трохимчук, Дарина Феденко. Основна її мета - згадати все, залишити спогад про загиблих і тих, хто вижив у боях. Видання представляє не тільки хронологію подій, а й аналітику, репортажі журналістів – очевидців трагічних подій.

"Маріупольський процес" Галини Вдовиченко – книга-переможець "Гранд Коронації слова". Перед нами розгортається історія полоненого українця і сепаратистки, яким судилося зустрітися.  Відома авторка так званої позитивної прози цього разу тісно переплела драматичність і ліричність, говорить із читачем про війну, втрати, біль та як нам не захлинутися ненавистю.

КСД

 

Гірка війна, солодка казка та неймовірні світи

"Від війни плачуть" Тірци Атар ("Видавництво Старого Лева")

Це невеличка книжка віршів ізраїльської поетеси про війну, які вона написала ще в 70-х роках. Емоції, котрі переживає єврейська дівчинка (від її імені написані вірші), співзвучні тому, що сьогодні відчувають українці. Надаємо, що ВСЛ вже випускало дитячі книжки на тему трагічних перепитій в Україні. Так на розмову з дітьми про складні речі за допомогою візуальних ключів були спрямовані "Казка про Майдан" Христини Лукащук, "Війна, що змінила Рондо" творчої майстерні "Аґрафка".

ВСЛ

ВСЛ

"Шептицький від А до Я" ("Видавництво Старого Лева")

До речі, зображення до цього видання знову створювали Романа Романишин та Андрій Лесів ("Аґрафка") і вкотре представили цікаве, нетривіальне бачення ілюстрування дитячої книжки. А ось текст про митрополита, мецената, інтелектуала Андрея Шептицького писали  Галина Терещук та Оксана Думанська. Арт-книжка, створена за абетковим принципом, розповідає про цю виняткову особистість в українській історії та культурі, про тих і те, що було важливими для митрополита Андрея, і що актуально сьогодні. Короткі цікаві біографічні відомості про Шептицького вдало переплітаються з "тлумачним словничком", звідки можна дізнатися, хто такий аристократ, граф, аскет, ґазда тощо. А ще родзинка видання – жарти митрополита.

null

ВСЛ

"Мрія. Dream. Мечта" Олега Чаклуна ("Фонтан казок")

Казка покликана пробуджувати в маленьких читачах та їхніх батьках мрії, які треба леліяти, - тоді з мрії виросте велика синя птаха. Книжка цікава й тим, що завдяки їй мрійники можуть вивчати іноземні мови, адже оповідь ведеться не лише українською, а й англійською та російською.

"Казка Старого Мельника" Сергія Ухачевського ("Кальварія")

До родового маєтку повертається герой війни пан Адам. Він застає рідну землю в біді, де облаштувалися песиголовці та повітрулі. Люди, звірі, рослини об’єднується, аби перемогти зло. Герої твору стають Воїнами Світла, які попри потужну силу темних сил, звільняють рідну землю від ворогів та повертають людям мир і спокій. До слова, за цим українським фентезі для підлітків нині знімають фільм, де грають Олексій Богданович, Олексій Вертинський, Ірма Вітовська, Володимир Горянський, Ада Роговцева, Остап Ступка, Наталя Сумська, Анатолій Хостікоєв та інші.

Кальварія

"Місто кісток" Касандри Клер (КСД)

Переклад твору відомої американської письменниці підліткової літератури. П'ятнадцятирічна Клері йде розважатися зі своїм приятелем до нічного клубу і навіть не здогадується, що за мить опиниться серед несподіванок, потойбіч, де існують чаклуни, вампіри, перевертні та демони. Ще більшою новиною для дівчини стає те, що вона – нащадок давнього роду Мисливців за тінями, і саме їй судилося захистити наш світ від злих сил.

КСД

 

Відкрити світ

"Їсти, молитися, кохати" Елізабет Гілберт ("Видавництво Старого Лева")

Герої твору, про який чув, певно, майже кожен, нарешті заговорили українською. А для тих, хто не чув, - це розповідь жінки про внутрішнє відродження, повернення смаку до життя. Разом із героїнею Ліз читач мандрує Італією, Індонезією, Індією, де вчиться їсти, молитися, кохати…

ВСЛ

"Їжа. Італійське щастя" Олени Костюкович ("Фоліо")

Якщо ж ви разом із згадуваною Ліз закохаєтеся в Італію, не завадить дізнатися про цю країну якомога більше. Вам смакуватиме такий собі довідник по кухні кожної з 20 областей Італії. Книга обіцяє навчити розумітися в тонкощах та історії італійських страв. Наприклад, ви дізнаєтеся, якою має бути справжня піца, навчитеся розпізнавати десятки видів паст… Одне слово – знавець культури Італії та відомий перекладач творів Умберто Еко Олена Костюкович обіцяє розкрити багато секретів, які збирала 10 років.

"Джеремі Кларксон та світ довкола" ("Видавництво Старого Лева")

Книжка про мандри, автівки, стосунки, загалом про життя, приправлена англійським гумором від скандального британського ведучого та журналіста Джеремі Кларксона.

ВСЛ

"Де їсть і з ким спить Фреймут" Ольги Фреймут ("Наш Формат")

Такий заголовок із претензією на скандальність майорить на книжці відомої української телеведучої, знаного Ревізора Ольги Фреймут. Вона розкриває читачам свій щоденник-мандрівник, написаний під час подорожі Західною Україною. Тож, якщо ви зібралися у мандрівку Львовом, Івано-Франківськом, Чернівцями, Кам'янцем-Подільським… вам стануть у нагоді поради і враження Фреймут від тамтешніх готелів, ресторанів, кав’ярень.

Фреймут

"Awesome Ukraine" ("Основи")

Понад 200 сторінок книги допоможуть краще пізнати культуру, їжу, історію, природу, місця, спорт та індустрію України – й іноземцям, і самим українцям. Мета авторів цього англомовного довідника про Україну Анни Копилової та Богдани Павличко, тексту - Артема Чеха та Іри Цілик – показати нашу країну без пафосу, з іронією та зі здоровим патріотизмом.

Основи

Мудрість і лірика…

"Буквар миру" Григорія Сковороди (КСД)

Вибрані твори видатного українського філософа Григорія Сковороди – притчі, вірші, байки – зацікавлять і дорослих, і дітей. Мудрість, у яку варто заглиблюватися знову й знову.

КСД

"Таємниця твого обличчя" Дмитра Павличка ("Основи")

Ця новинка чекає на прихильників інтимної та філософської лірики знаного поета  – поезія стосунків між чоловіком і жінкою. Що цікаво, деякі з віршів видання покладені на музику Олександра Білаша й стали піснями.

Основи

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: