У Залізничному райвідділі міліції розслідується звернення львів'янки, що стала жертвою афериста

До Залізничного райвідділу міліції звернулася 29-річна мешканка Львова із заявою про те, що шахрай видурив у неї майже 2000 доларів США. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ГУ МВС України у Львівській області.

За словами жінки, вона вирішила зайнятися підприємницькою діяльністю. Аби мати стартовий капітал, продала трикімнатну квартиру і придбала однокімнатну. За гроші від різниці у вартості помешкань купила мікроавтобус «Мерседес-Бенц 410», оскільки свій бізнес хотіла розпочати у сфері надання транспортних послуг.

Невдовзі з’ясувалося, що автомобіль вкрай понищений і потребує ремонту. Крім того, аби задіяти його на перевезеннях, необхідне переоформлення. Жінка, мало обізнана із юридично-правовими нюансами, уяви не мала, що їй робити. Приятелька дала їй координати чоловіка, який начебто може і проконсультувати, і допомогти вирішити більшість проблем.

На першій же зустрічі «помічник-рішала» зрозумів, що на довірливій клієнтці можна непогано заробити. Як повідомила потерпіла, чоловік для початку запропонував їй сприяння у реєстрації за новим місцем проживання. Ця «послуга» афериста обійшлася їй у 480 доларів США та 200 гривень.

Далі справа дійшла до мікроавтобуса. На його ремонт та переоформлення жінка віддала 5400 гривень. За кілька днів чоловік сповістив, що того замало, оскільки ще потрібні гроші на експертизи, виготовлення документів тощо. Коли потерпіла нарешті зрозуміла, що її довірливість просто використовують у корисливих цілях, то вирішила звернутися до міліції.

«Усі факти, які містяться у заяві львів’янки, зараз ретельно перевіряються», - повідомив заступник начальника слідчого відділення Залізничного райвідділу міліції капітан міліції Михайло Борусовський,

Поки ж можна сказати, що вони мають ознаки злочину, передбаченого ч.1 ст. 190 Кримінального кодексу України. За його скоєння може бути призначене покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк до двохсот сорока годин, або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: