На Львівщині директор навчального закладу за винагороду сприяв у вступі на навчання

Працівники управління протидії злочинності у сфері економіки ГУМВС України у Львівській області в ході реалізації оперативної інформації задокументували факт одержання неправомірної вигоди на загальну суму 600 тисяч гривень директором вищого професійного училища м. Дрогобича за зарахування у навчальний заклад. Про це Дивись Інфо повідомили у прес-службі міліції Львівщини

 Під час вступної кампанії у 2015 році, директор навчального закладу організував злочинну схему для покращення свого матеріального становища за рахунок абітурієнтів, встановивши «обов’язковий тариф» у сумі від 2 до 9 тисяч гривень за сприяння у вступі та зарахуванні до училища. Перерахування коштів здійснювалось на розрахунковий рахунок Фонду розвитку професійно-технічної освіти регіону, який є підконтрольною структурою корупціонера.

Під час вступної компанії майже 300 осіб перерахували грошові кошти на рахунок Фонду. За результатами слідчо-оперативних заходів встановлено, що на рахунках Фонду акумульовано коштів у сумі 600 тисяч гривень.

Раніше за даним фактом слідчим управлінням ГУМВС України у Львівській області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Наразі слідчі дії тривають, встановлюються додаткові факти вимагання та отримання неправомірної вигоди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: