Редактори Вікіпедії зберуться у Франковому університеті

19-20 вересня 2015 року на географічному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка, де навчався герой Небесної сотні та дописувач розділу Вікіпедії українською мовою Ігор Костенко, відбудеться V Всеукраїнська вікіконференція. 15 травня 2014 року на факультеті було відкрито меморіальну аудиторію його імені. Саме в цій аудиторії і проходитимуть сесійні заняття конференції.

Дописувачі вікіпроектів розглядатимуть питання ґрантів, міжнародної співпраці, конкурсів, ліцензування творів, технічних засобів тощо. Також заплановано проведення круглих столів і дискусій за участю науковців, які зробили значний внесок у популяризацію вільних знань.

У п’ятницю, 18 вересня, о 12.00 у «Книгарні “Є”» (просп. Свободи, 7, м. Львів) відбудеться прес-конференція громадської організації «Вікімедіа Україна». Представники Вікіпедії з України та США розкажуть про виклики, які постали нині перед вільною енциклопедією та про стан руху Вікімедіа за вільні знання. Прес-конференція присвячена щорічному з’їзду вікіпедистів України – відкриттю V Всеукраїнської вікіконференції.

Окрім представників Вікіпедії, участь у прес-конференції також візьмуть представники академічного середовища України, зокрема Львівського університету, адже проекти Вікімедіа відкривають нові можливості для навчальних процесів у сучасному світі.

Учасники прес-конференції:

  • Асаф Бартов, керівник програм Фонду Вікімедіа;
  • Віталій Кухарський, проректор Львівського національного університету імені Івана Франка;
  • Наталія Тимків, виконавчий директор ГО «Вікімедіа Україна», адміністратор української Вікіпедії;
  • Юрій Булка, член правління ГО «Вікімедіа Україна».

Контакти для акредитації:

+38 096 916 07 19 – Олена Захарян, голова прес-служби ГО «Вікімедіа Україна»

[email protected]

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: