Російські ЗМІ не допустили до висвітлення військових навчань на Яворівському полігоні

Жоден представник російських ЗМІ не був допущений до висвітлення військових навчань, які відбуваються на Яворівському полігоні.

Про це сьогодні, 15 вересня, під час дискусії на тему «Особливості третього, завершального, етапу військових навчань Fearless Guardian у Міжнародному центрі миротворчості і безпеки (Яворівський полігон)», яка щойно закынчилася у Львівському прес-клубі, повідомив заступник керівника Регіонального медіа-центру Міноборони України (м.Львів), підполковник Вадим Бакай.

- Але вони інформацію ставили. Ми її відстежували. Вони досить серйозно її виставляли, було багато інформацій. Але це був передрук з українських джерел. Можу сказати, що ніяких провокацій вони не намагалися створювати. Давали інформацію досить нейтрально. Раніше вони використовували фрази «засилля НАТО на Україною», «натівські військовослужбовці топчуть українську землю». Тут було цікаво спостерігати, що вони зайняли нейтральну позицію. Це нас дещо здивувало, - каже він.

За його словами, найбільша зацікавленість представників ЗМІ до роботи Яворвівського полігону та військових навчань, які там відбуваються, була під час відкриття Fearless Guardian, коли приїжджав Президент України Петро Порошенко. Тоді виявили бажання висвітлювати цю подію понад 180 осіб.

- Зараз кількість бажаючих висвітлювати зменшується. Звичайно, на першому етапі їх було більше, це була новина, всі хотіли побачити як це відбувається. На другому етапі журналістів поменшало, тому що заняття ті самі, просто це – інші люди, - каже підполковник.

Серед фейкових новин він згадав про випадок поцуплення техніки з Яворівського полігону.

- Було поцуплено пристрій, який коштує дуже дорого. Але вкрали його не військові, це були цивільні, місцеві мешканці. Але цю тему розкрутили «фейкові друзі», назвавши їх мобілізованими циганами. А цих злодіїв дуже швидко спіймали. Тому що міліція пішла найпростішим шляхом – перевірила тих, хто вже був у них у базі. І ці чоловіки не раз були затримані за крадіжки металів, кабелів, боєприпасів, тротилів, - каже Вадим Бакай.

За його словами, очепити полігон, поставити кожні 10 метрів людину чи побудувати паркан – проблематично.

- Місцеві мешканці ходять на гриби та ягоди навіть тоді, коли там йдуть стрільбища. Було багато випадків, коли підривалися на снарядах і на полігоні, і додому приносили, розпилювали і там підривалися, - каже він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: