Військовослужбовці Нацгвардії рвуться навчатися на Яворівському полігоні

Про це сьогодні, 15 вересня, під час дискусії на тему «Особливості третього, завершального, етапу військових навчань Fearless Guardian у Міжнародному центрі миротворчості і безпеки (Яворівський полігон)», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив старший офіцер відділу морально-психологічного забезпечення управління з роботи з особовим складом ГУ Нацгвардії України, підполковник Ігор Віхастий.

- Якщо до початку першого етапу навчання військовослужбовці не дуже розуміли як будуть проходити військові навчання, то вже на третій етап дуже багато бажаючих, які хочуть поїхати. Тому що вони знають, що це безцінний досвід і цей досвід можна потім використати під час служби, - каже він.

За його словами, кожен з національних підрозділів користується своїм статутом.
- У межах етикету військовослужбовця ми дотримуємося тих елементів - віддання військового вітання та спілкування. Але в нас є своє керівництво, в них є своє керівництво, - каже Ігор Віхастий.

За словами 1-го лейтенанта 173-ї аеромобільної бригади, ЗС США Даніеля Ланца, всі навчання будуть спрямовані на тактику малих підрозділів –  будемо навчати бійців Нацгвардії відбивати атаки, якщо такі будуть.

- Ми ще недавно приїхали в Україну, але сподіваюся, що ми поспілкуємося з місцевим населенням. У цю неділю ми виїжджали на огляд футбольної гри "Карпати"-"Зоря!, - ділиться він враженнями від перших днів в Україні.

Даніель Ланц також повідомив, що військовослужбовці, які приїхали сюди, дуже професійні. Також там є і такі, які володіють українською та російською мовами.

- Наші військовослужбовці беруть участь у всіх подіях, які сталися у світі після 2001 року. Вони є професіоналами і радо передають свій досвід українцям, - каже він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: