Про «Свободу» і «Правий сектор»

Перше і найголовніше, що слід сказати – до сьогодні не було жодних переговорів про те, що НВР “Правий сектор” йтиме на вибори разом із ВО “Свобода”, тим більше про об’єднання в одну партію, як про це написали деякі ЗМІ. Про це Дивись Інфо повідомив інфо-центр НВР “Правий сектор”.

Журналісти висмоктали “сенсацію” з пальця. При цьому вони спиралися у своїх припущеннях на два факти: заяву Дмитра Яроша про необхідність єднання усіх націоналістичних сил перед лицем репресій з боку режиму внутрішньої окупації, а також на висловлену Провідником НВР ПС готовність взяти на поруки “свободівця” Юрія Сиротюка.

Щодо заяви – то її слід розуміти саме так, як вона звучить. В ній немає жодного слова про практичні кроки щодо об’єднання, тим більше – про спільну участь у виборах.

Слід нагадати, що “Правий сектор” неодноразово заявляв про те, що не планує брати участь у місцевих виборах. А “Свобода”, як можна переконатися з заяв її лідерів, вже навіть затвердила списки кандидатів. Тому наразі мову про спільну участь у виборчих перегонах можна вести лише суто теоретично і у віддаленій перспективі.

Така сама ситуація і з взяттям на поруки Юрія Сиротюка. Логіка цього кроку випливає, по-перше, із тої-таки заяви Дмитра Яроша: по суті, ПС лише вчинив дії на підтвердження скзаного своїм лідером і став на захист Сиротюка, оскільки планомірність розгортання репресій проти патріотів сьогодні є доконаним фактом. Абсолютно очевидно, що протидіяти цьому наступу поодинці буде важко, і ми повинні ставати на захист наших побратимів не лише з ідейних міркувань, але й з простого інстинкту самозбереження.

Точно так само у час Майдану Юрко Сиротюк (колишній член “Тризубу”, до речі!) брав на поруки нашого побратима Ореста, який пізніше загинув у боях з російськими окупантами.

Нас об’єднує не спільна партія чи виборчі списки, а спільна мета – створення УССД шляхом національної революції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: