Активісти вимагають перевірки постачальників продуктів для всіх сихівських шкіл

Через жахливий інцидент з отруєнням школярів, який трапився 15 вересня у сихівській школі № 98, активісти ГО «Рідний Сихів» подали запити у різні інстанції для проведення тендерів підприємствам, що забезпечують продуктами харчування шкільні їдальні району. Крім того, активісти вимагають, аби санепідеміологічна служба провела перевірки усіх сихівських шкіл.

Десятки дітей стали жертвами недобросовісного виконання обов'язків дирекцією навчального закладу та підприємством-постачальником продуктів.

Вважаємо за доцільне провести перевірки з дотримання санітарних норм в усіх школах Сихівського району, щоби подібні випадки не повторювалися. Відповідальність за харчування у навчальному закладі несе його директор. Однак, коли є обґрунтована скарга до СЕС, представники санітарної служби мусять відреагувати і можуть зробити позапланову перевірку.

Саме тому, ГО «Рідний Сихів» відправила звернення у відповідні структури правоохоронних органів, для виявлення зловживань у сфері організації шкільного харчування та перевірки тендерів, які визначають постачальників продуктів харчування. А також до санітарно-епідеміологічної служби, щоб відібрали зразки продуктів для проведення необхідних досліджень.

«Ні для кого не секрет, що поодинокі випадки отруєння школярів через неякісне харчування трапляються по всіх школах Сихова. Через масовість отруєнь у школі №98, ми написали звернення на ім`я голови Львова Андрія Садового та у Відділ освіти Сихівського району управління освіти департаменту гуманітарної політики ЛМР з проханням надати інформацію чи проводились Держсанепідслужбою перевірки дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів у Сихівському районі в період з 1 січня по 17 вересня цього року і чи було встановлено якісь недоліки. Якщо цього не проводили, то ми негайно вимагатимемо це зроби. Крім того, від управління контролю та аудиту ЛМР хочемо, щоб вони нам надали інформацію хто є суб’єктом господарювання і здійснював постачання продуктів у школу № 98», - каже активіст ГО Рідний Сихів» Володимир Гой.

За його словами, якщо тендери були проведені з порушеннями, тоді активісти вимагатимуть провести повторні конкурси й відлучити від них людей, які недобросовісно виконували свої обов’язки. Також активісти ГО «Рідний Сихів» наполягають, аби до проведення тендерів долучити представників від батьків школярів, бо лише вони зможуть реально контролювати, щоб їхні діти отримували хороше харчування і були здоровими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: