На Форумі е-врядування говорили про «розумні міста»

Одна з сьогоднішніх панельних дискусій Форуму е-врядування була присвячена «Розумним містам» - про «Smart City для українських міст» дискутували українські та міжнародні експерти. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ЛМР.

Зокрема, швейцарський фінансовий радник розвитку електронного урядування в Україні Швейцарського бюро співробітництва Йорданка Томкова назвала 6 основних аспектів, які визначають «Розумне місто»: економіка, люди, життя, середовище, мобільність та врядування. «Відбувається дуже швидкий ріст технологічних інновацій. Зараз є така тенденція, що ми хочемо мати доступ до всього і негайно. В Україні, де живе 40 млн. громадян, дуже непросто дати можливість отримати інформацію всім і негайно. «Розумне місто» - це реакція на ці тенденції, в яких ми живемо. Нам потрібні нові технології. Інноваційні технології не замінять нам реальні стосунки, але допоможуть взаємодіяти краще. Важливою тенденцією є персоніфікація – треба думати про кінцевого споживача і для нього створювати нові додатки . Вони мають бути не для кількості, а для якості», - переконана Йорданка Томкова.

Також вона навела приклади міст, які зреагували на нові виклики і є на перших позиціях серед «Розумних міст». Це, зокрема, Амстердам та Барселона. За її словами, поки що на карті «Розумних міст» України немає.

Референт з питань політики Посольства Федеративної Республіки Німеччина Мітя Мертенс розповів, що у Німеччині немає загальної національної стратегії для «Smart city”, але є одна загальна тенденція  - енергетика, і одне з найважливіших питань – зменшити на 50% використання енергії та зменшити на 8% викиди парникових газів.  «До прикладу, Берлін має свою стратегію «Smartcity», пов’язану з громадським транспортом та містобудуванням.

Німеччина готова підтримати в Україну на її шляху до прозорості, довіри та викорінення корупції», - зазначив Мітя Мертенс.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: