Порошенко: На затриманні Мосійчука ніхто спинятися не планує

Президент Петро Порошенко заявив, що політична воля президента для жорсткої боротьби з корупцією існує і "обмежуватися затриманням (нардепа) Мосійчука ніхто не збирається".

Про це глава держави заявив в інтерв'ю  українським телеканалам, яке вийшло в ефір ввечері 20 вересня.

Коментуючи зняття недоторканості з нардепа Ігоря Мосійчука попри встановлені норми регламенту ВР, Порошенко заявив:  "Я не є великим фахівцем регламентів та їх порушень, якщо хтось вважає, що є порушення – у нас демократична держава, будь-хто може звернутися до суду".

Він також зазначив, що питання затримання Мосійчука ділиться на 2 складові – "чи збирається хтось обмежитись його затриманням і розділити факти  хабарництва і політичної корупції, які є у Верховній Раді і великої корупції, яка зараз є у суспільстві, в Україні".

"Політична воля президента, і – сподіваюся - політична воля влади - щоб ми дуже жорстко продемонстрували ефективність боротьби з коруцією – існує. І  ніхто не збирається  і не буде обмежуватися лише затриманням (нардепа Ігоря) Мосійчука, - заявив Порошенко.

"Друга частина –чи має держава право не реагувати на факти політичного і неполітичного хабарництва, що процвітає серед депутатів? Чи є сьогодні мандат депутата "парасолькою", яка не може бути доторканою з боку правоохоронних органів. Моя позиція – відповідати мають і ті, і інші", - заявив президент.

Також Порошенко підкреслив: "Я категорично не згоден з тим, щобРегламентний комітет ВР виступав в ролі найвищого суду, щось визначав чи захищав депутатів".

"Не виключаю, що правоохоронні органи вже зробили висновки з ситуації, коли Регламентний комітет два тижні тягнув з винесенням рішення на розгляд ВР щодо зняття недоторканості з (Сергія) Клюєва, і категорично забороняв його затримувати, що врешті-решт дало можливість йому зникнути", - підкреслив Порошенко.

"Моя позиція принципова  - порушив закон – сідай у в'язницю. Чи це олігарх, чи корупціонер, чи хабарник, включаючи політичного хабарника у ВР", - додав президент і зауважив: "Зняття недоторканості – ще не вирок суду, має бути розслідування і суд, і не має бути вибіркового правосуддя – цього саджати, а цього ні".

Також президент додав, що нові структури у владі, які створюють - нова поліція, антикорупційне бюро і т.і. - мають бути неупередженими, без впливу на них з боку політичних структур, президента, мають продемонструвати суспільству ефективну боротьбу з корупцією.

"І з такими, як Мосійчук, і з такими, як Клюєв, і - сподіваюся - з тими, подання на яких ми побачимо у Верховній Раді найближчим часом", - підкреслив Порошенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: