Порошенко присвоїв статус Національної Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Львівської області відвідав Академію Сухопутних військ Збройних Сил України імені гетьмана Петра Сагайдачного. Глава держави повідомив про присвоєння навчальному закладу статусу Національного.

Звертаючись до курсантів та викладачів Академії, Президент відзначив, що йому, як Верховному Головнокомандувачу, надзвичайно приємно відвідувати один із найстаріших вищих військових навчальних закладів України. «Не вперше у вас. Впевнений, і не востаннє. Бо армія тепер завжди буде в центрі уваги вищого керівництва держави», – зазначив Президент.

«Часи бездумного, необережного і злочинного пацифізму – залишилися в минулому. Попереду, нажаль, в Україні – постійна загроза зі Сходу, яка триматиме нас в належному тонусі», – наголосив Петро Порошенко.

За словами Президента, заклад заслужено носить ім’я одного з найславетніших військових стратегів доби Козаччини і всієї української воєнної історії. Блискучі перемоги гетьмана й кошового Сагайдачного – гідний приклад для захисників України усіх часів, зазначив Глава держави.

Президент наголосив, що нині, як ніколи, актуальним є питання вишколу офіцера – лідера, патріота, професіонала. «Ваш колектив з цим завданням успішно справляється, направляючи у війська добре підготовлених та освічених фахівців», – сказав Верховний Головнокомандувач.

Відзначивши, що за роки незалежності України у стінах Академії підготовлено 6 тисяч висококласних спеціалістів для Збройних Сил та інших військових формувань України, Президент підкреслив: «Золотими літерами у новітню історію Академії вкарбовані подвиги її випускників, здійснені в боях з окупантами – російськими військовими та вишколеними ними бандитами». За мужність і героїзм понад дві сотні вихованців Академії нагороджені державними нагородами. Чотири колишні випускники відзначені вищою державною нагородою – Золотою Зіркою Героя України. Це – майори Олександр Петраківський і Олександр Порхун, капітан Володимир Гринюк, старший лейтенант Євгеній Зеленський.

Присутні разом із Президентом вшанували хвилиною мовчання пам’ять 43-х офіцерів-випускників Академії, які до кінця виконали свій військовий обов’язок і героїчно віддали життя за мирне майбутнє України.

Президент назвав 300 курсантів–учасників антитерористичної операції «золотим фондом нашої держави і нашого війська». Значна частина командного та викладацького складу Академії пліч-о-пліч зі своїми вихованцями боронить Вітчизну від російської агресії. «Така польова педагогіка дає змогу отримати об’єктивну оцінку підготовки та напрацювати необхідний бойовий досвід, ціна якому – перемога», – наголосив Глава держави.

Говорячи про ситуацію на Донбасі, Президент зазначив, що скоординовані дії Збройних сил України та дипломатичного корпусу вже призвели до, нехай крихкого, але припинення вогню. «Економічні санкції проти Росії, які завдали відчутного удару по її економіці, вже зробили військову авантюру на Донбасі і анексію Криму критично-невигідною для неї. Але ці санкції можуть бути посилені, якщо Росія не повернеться до чіткого виконання Мінських домовленостей», – заявив Петро Порошенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: