Львів’ян закликають сьогодні не користуватися автомобілем

Сьогодні, 22 вересня – всесвітній «День без автомобіля». Ця акція відбувається під егідою Європейської Комісії, починаючи з 2000 року. Також цей день є кульмінацією Європейського тижня мобільності, який зараз проходить і у Львові. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ЛМР.

«В цей день усіх людей закликають утриматись від використання приватного автомобіля, таким чином нагадуючи, яку шкоду місту несе приватний автомобільний транспорт: це використання вичерпних природних ресурсів, забруднення повітря, виділення вуглекислого газу, використання значного простору для пересування і паркування, великі затрати на побудову і утримування інфраструктури, дороговизна утримування самого авто і шумове забруднення, також автомобіль, що рухається на великій швидкості, є потенційною небезпекою для інших учасників дорожнього руху. Натомість людям пропонують замислитись над кращими альтернативами. Замість поїздки на автомобілі, можна пройтись пішки, проїхатись велосипедом, або використати громадський транспорт. Тема цього річного Європейського тижня мобільності «Обирай. Змінюй. Поєднуй» наголошує на можливості використання різних видів транспорту в межах однієї поїздки та в залежності від потреб конкретної поїздки», - зазначають координатори акції.      .

У Львові також закликають в цей день не виїжджати на автомобілі та спробувати альтернативний спосіб пересування. І як краща альтернатива пропонується використовувати велосипед.

З метою демонстрації велосипеда як зручного і доступного транспорту для міста 22 вересня о 19:00 год. організовується велопробіг «День без Авто». Місце збору: пам’ятник Івана Франка.

Маршрут велопробігу: вул. Університетська - вул. Словацького - вул. П. Дорошенка - вул. С. Бандери - вул. Вернадського - вул. Коперника – вул. Сахарова – вул. Княгині Ольги – вул. Володимира Великого – вул. Виговського – вул. Городоцька – вул. Сяйво – вул. Левандівська – вул. Т. Шевченка – вул. Винниця – вул. Тунельна – вул. Варшавська – пр. Чорновола – пр. Свободи (Оперний театр). Протяжність – 18 км.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: