Львів’яни створять гойдалку, що генеруватиме електрику

Вже цієї осені у Парку культури можна буде покататися на гойдалці, яка генеруватиме електроенергію. За допомогою виробленої електрики можна буде освітити гойдалку або зарядити телефон. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ЛМР.

Парк культури, Українська молодіжна кліматична асоціація, AiesecЛьвів спільно з коворкінгом Betaplace виграли грант в рамках кампанії проти зміни клімату – «Майстерня клімату» на встановлення енергогенеруючої гойдалки. Ідея з гойдалкою виникла через те, що активісти хотіли у ненав’язливий та веселий спосіб надихнути людей думати про важливі екологічні проблеми.

«Ми хочемо дати можливість кожному відчути як це самому генерувати «чисту» енергію і задовольняти свої потреби у ній, наприклад, заряджати телефон. Усі ми розуміємо шкоду викопних джерел енергії, але рідко замислюємося про щоденні кроки, які ми можемо робити, щоб зменшити їхнє споживання», - розповіла координатор проекту, Христина Пархуць.

Однією з важливих частин проекту стане встановлення стенду з інформацією про те, яким чином кожен може щоденно протидіяти змінам клімату та дбати про природу. Окрім цього, на базі проекту будуть організовуватися майстер-класи та зустрічі на екотематику. Скільки можна буде виробити енергії під час катання поки організаторам сказати важко.

«Складно наперед сказати, скільки саме можна буде згенерувати енергії. Аналогів такому проекту в Україні не знайшли, закордонні проекти показують в межах 100 Вт. Як тільки зробимо саму конструкцію гойдалки, почнемо на практиці випробовувати механізм і тоді вже будемо розуміти, на що саме вистачить згенерованої енергії», - поділився Андрій Маковський, спеціаліст з електромеханіки.

Активісти сподіваються, що вже в кінці жовтня запросять усіх на воркшоп зі встановлення гойдалки-генератора у Парк культури. А також вони задумуються про те, як створити цілий майданчик з різними гойдалками та атракціонами, які генеруватимуть енергію, як це у Нідерландах чи Британії.

Організатори шукають волонтерів, які могли б допомогти працювати з металом, деревом, вдосконалити дизайн чи просто мають бажання долучитися, заповнивши анкету.

Слідкувати за розвитком проекту можна на сторінці групи у фейсбук.

 

Деталі: 096 20 37 257, Христина Пархуць.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: