У Львові обговорять питання стосовно стану та перспектив діагностики муковісцидозу в Україні

8–9 жовтня 2015 року у Львові відбудеться науково-практична конференція з міжнародною участю «Муковісцидоз в Україні: стан та перспективи діагностики, лікування й соціальної адаптації пацієнтів». Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ЛОР.

Конференція організовує Державна установа «Інститут спадкової патології Національної академії медичних наук України» рік за участі Центру муковісцидозу КЗ «ЗУСДМЦ», асоціації хворих на муковісцидоз «ДЗВІН» та підтримки Європейської асоціації муковісцидозу (CF Europe). Окрім фахівців з України, до програми включено виступи спеціалістів із проблеми муковісцидозу з Бельгії, Великобританії, Італії, Польщі, Росії, Словаччини.

Захід відбувається за підтримки Львівської обласної ради та за сприяння департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації, Центру муковісцидозу КЗ «Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр», Асоціації хворих на муковісцидоз «ДЗВІН» та підтримки Європейської асоціації муковісцидозу (CF Europe).

У рамках конференції буде проведено чотири сесійні засідання, зокрема:

1). Стан проблеми муковісцидозу в Україні та за її межами. Епідеміологічні дані та дані реєстрів.

2). Мультидисциплінарні аспекти лікування хворих на муковіцидоз різного віку.

3). Дігностика муковісцидозу. Майстер-клас та навчання проведенню потової проби із застосуванням різних методів.

4). Фізіотерапія у хворих на муковісцидоз. Короткий практичний курс із навчанням різних підходів та засобів.

Окрім фахівців з України, до програми включено виступи спеціалістів із проблеми муковісцидозу з Бельгії, Великобританії, Італії, Польщі, Росії, Словаччини.

Місце проведення конференції – конференц-зали готелю «ДНІСТЕР». До участі запрошуються фахівці, які займаються проблемами муковісцидозу (лікарі-генетики, педіатри, пульмонологи, акушери-гінекологи, неонатологи, фізіотерапевти, гастроентерологи, дієтологи, психологи).

Для учасників конференції заплановано цілий ряд заходів в межах соціальної програми. Детальніша інформація та реєстрація учасників конференції на сайті www.cfu.com.ua.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: