У Львові виявили 30 порушень КП і лікарень у сфері держзакупівель (відео)

Про це сьогодні, 22 вересня, під час прес-конференції сказав юрисконсульт ГО «Свідомі – Львів» Тарас Герляк,повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

За його словами, основними порушниками у сфері держзакупівель є комунальні підприємства та лікарні.

«В 2014 році Львівська обласна клінічна лікарня провела закупівлю фармацевтичних препаратів. У цих закупівлях взяла участь медична фірма «Авіцена». І вже в листопаді 2014 року Антимонопольним комітетом України було проведено перевірку цієї закупівлі, після чого цю фірму оштрафували на 17 тис. грн і заборонили брати участь у торгах на наступні три роки. Однак участь у державних закупівлях почала брати подібна фірма «Авіцена-медик», у якої ті самі засновники. Від листопада 2014 року і до сьогодні вона вже встигла заробити з новою назвою близько 10 млн. грн. на державних закупівлях», – сказав Тарас Герляк.

Він додав, що ця ж фірма бере участь і перемагає в торгах Управління охорони здоров’я Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, у закупівлях для лікарні швидкої медичної допомоги та інших комунальних лікарень міста.

Тарас Герляк також розповів, що серед інших порушень, які були допущені у Львові, є перевищення річних планів закупівель.

«Усі ці порушення ми опрацьовуємо та направляємо депутатські звернення. На сьогодні в нас уже є кілька відповідей, але ми їх ще опрацьовуємо і в подальшому будемо інформувати громадськість», – зазначив він. Разом з тим, за його словами, Держфінінспекція у Львівській області у відповідь на запити організації обмежується відписками, тому вони планують поскаржитися керівництву цієї структури в Київ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: