Колодій: Нам важливо відчувати всебічну підтримку міжнародних партнерів, а насамперед – НАТО

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій взяв участь у роботі Міжнародної науково-практичної конференції «Імплементація стандартів НАТО в Україні: здобутки та перспективи», яка відбулася у Львівському національному університеті імені Івана Франка. Про це Дивись Інфо повідомили у прес-службі ЛОР.

Звертаючись до учасників заходу, серед яких був радник з питань автоматизованих систем управління військами та озброєнням Офісу зв’язку НАТО в Україні підполковник Бела Тецелі, Петро Колодій зазначив: «Державна політика щодо вступу України в НАТО тривалий час була неоднозначною. Однак, як кажуть у народі, «нема злого, щоб на добре не вийшло». Сьогодні, перебуваючи у стані війни, українці відчули потребу у сильній армії, здатній захисти мир та спокій на українській землі».

За словами очільника обласної ради, Українська держава веде неоголошену війну з потужним агресором – Російською Федерацією, яка має не просто одну з найчисельніших армій та найновіші зразки зброї. Росія володіє ядерною зброєю, що робить її сильним супротивником, як в збройному протистоянні, так і в політичному. І в протистоянні з озброєним до зубів ворогом, нам важливо відчувати всебічну підтримку міжнародних партнерів, а насамперед – НАТО.

«Сьогодні в Україні впроваджуються стандарти НАТО. Візьмемо, хоча б, той факт, що наші військові перейшли аптечки, укомплектовані за стандартами НАТО з кровоспинними препаратами, і залишили в минулому аптечки радянського зразка, де основними засобами були джгут і бинти. Лише натівські аптечки за останній рік врятували чимало бійців в АТО, уже не кажучи про стандарти тактичної медицини і підготовки санітарних інструкторів. Відтак, щоб вистояти на передовій лінії оборони демократичного світу, потрібне розуміння того, що до миру треба йти через партнерство та виконання гарантій безпеки», – зазначив Петро Колодій.

Зауважимо, що після відкриття Міжнародної науково-практичної конференції «Імплементація стандартів НАТО в Україні: здобутки та перспективи», розпочалися пленарні слухання, під час яких було обговорено низку важливих питань стосовно подальшої співпраці між Україною та НАТО. Зокрема, йшлося про адаптацію завдань НАТО до новітніх викликів у світі; міжнародну допомогу Україні та Річну національну програму співробітництва Україна-НАТО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: