На Львівщині цьогоріч урожай картоплі вищий, ніж попереднього року

У Львівській області аграрії за всіма категоріями господарств вже обмолотили 86% площі зернових культур, намолотили 1 127,1 тис. тонн зерна. Урожайність зернових культур становить 43,6 ц/га, що більше минулорічного урожаю на 1,4 ц/га. Продовжується збирання пізніх культур. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ЛОДА.

Як зазначила директор департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Наталія Хмиз, також завершується збирання картоплі. Зібрано 84% площі посадки, очікуване виробництво картоплі перевищить обсяги минулого року, так як урожайність на вже зібраних площах вища за минулий рік.

На третині площ посіву зібрано овочеві культури. Для більшості овочевих культур погодні умови були сприятливими і дозволили сформувати хороший урожай огірків, помідорів, цибулі, часнику. Проте аграрії сподіваються, що дощі у вересні-жовтні забезпечать приріст урожаю пізніх овочевих культур.

Поряд із збиранням хлібороби області ведуть підготовку ґрунту та посів озимих культур урожаю до наступного року. Оптимальні терміни посіву ріпаку озимого завершились. Зважаючи на складні погодні умови серпня з аномально-високою температурою повітря, відсутністю атмосферних опадів та низьким рівнем запасів ґрунтової вологи, посіяно 38,6 тис. га ріпаку озимого, що на 7,6 тис. га менше до минулого року.

Озимих зернових культур вже посіяно на площі 35,9 тис. га, 19% до попереднього прогнозу. Атмосферні опади кінця другої декади вересня значно поповнили запаси ґрунтової вологи на всій території області, створюючи сприятливі умови для підготовки ґрунту, проведення посіву та отримання сходів на вже посіяних площах озимих культур.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: