У Завадові освятили меморіальну таблицю о. Михайлу Вербицькому

У понеділок, 21 вересня, на храмовий празник у селі Завадові Яворівського району відкрили меморіальну таблицю о. Михайлу Вербицькому на церкві Різдва Пресвятої Богородиці. Це перша парафія, де служив автор мелодії Державного Гімну України. Освятив таблицю парох цервки, отець Ігор Кривейко.

Захід присвячено 200-річчю від дня народження творця Державного Гімну України о. Михайла Вербицького.

Меморіальна дошка розроблена фахівцями Львівського державного коледжу декоративного і ужиткового мистецтва ім. І.Труша.

У заході взяли участь заступник директора департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Мирослава Туркало, голова Яворівської РДА Орест Гнип, голова Завадівської сільської ради Юрій Лойко, громада села. Зокрема, керівник Яворівської РДА подякував усім, хто долучився до виготовлення та встановлення пам’ятної таблиці.

Нагадаємо, що у селі Завадів Яворівського району на Львівщині у церкві Різдва Пресвятої Богородиці зберігся унікальний іконостас 18 століття.

З ініціативи голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки у рік 200-річчя від дня народження о.Михайла Вербицького забезпечено реставрацію двох намісних ікон – св. Миколая та Благовіщеня, а також дияконських врат.

Роботи виконали фахівці Львівського регіонального науково-дослідного реставраційного центру України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: