Військовослужбовці строкової служби не матимуть право голосувати на місцевих виборах (відео)

Про це вчора, 23 вересня, під час круглого столу на тему «Проблеми роботи ДВК та підвищення якості списків виборців на місцевих виборах 2015: фактори ризику та шляхи оптимізації» сказав експерт ВГО «Центр підтримки громадських ініціатив» Володимир Піньковський, повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

За його словами, переселенці, військовослужбовці строкової служби, в’язні, українці, які проживають за кордоном, а також особи, визнані судом недієздатними, не братимуть участі у виборах до місцевих рад.

Ці категорії громадян України автоматично відпадають зі списків виборців, адже ухвалений Верховною Радою закон про місцеві вибори позбавляє права голосу переселенців, які не є членами територіальної громади, військовослужбовців, які проходять строкову службу і тимчасово не проживають за місцем реєстрації, громадян, які за вироком суду перебувають у місцях позбавлення волі, а також українців, які проживають за кордоном, та осіб, визнаних судом недієздатними», – сказав Володимир Піньковський.

Зазначимо, що у виборах до місцевих рад цього року не братимуть участі понад 2 млн українців, а це становить близько 4,5% усіх виборців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: