Садовий з дорогою родиною грабують Львів та львів’ян, - Ігор Васюник

Міський голова Львова Андрій Садовий через підставних осіб, які переважно є йому родичами чи кумами, грабує місто Львів, в результаті чого міський бюджет недоотримує мільйони гривень. Про це в ефірі програми «Прямим текстом» на телеканалі ЗІК заявив народний депутат України, львів’янин Ігор Васюник. Він озвучив ряд фактів, які підтверджують наявність корупції у Львові, зловживання службовим становищем, привласнення бюджетних коштів та привілейоване становище родичів міського голови.

«Я хочу навести приклади фактів зловживань, які є у міській раді Львова. Наприклад ситуація з продажем приміщень колишнього універмагу «Львів», на місці якого тепер є пивний ресторан. Отже у 2013 році Олексій Курилишин – кум пана Садового – купує старий ЦУМ на вулиці Шевській площею 1850 метрів за 7 млн грн. Тобто це приблизно 300-400 $ за метр. А кілька тижнів тому через відкритий аукціон було продано 11,5 квадратів теж у центрі міста за ціною 2, 5 млн грн.! Різниця вражає - 300 $ за квадрат для свого кума, і 10 000 - з аукціону для чужого. Це втрати для міського бюджету біля 40 млн грн!», - говорить Ігор Васюник.

Окрім того, за його словами, експертну оцінку вартості комунального майна проводила фірма, директором і власником якої є Андрій Сарахманевич, чоловік рідної сестри мера Садового.

«Виходить так, що швагро зробив занижену оцінку вартості комунального майна в самому серці Львова, а кум купив за копійки це величезне приміщення під бізнес. Що це за привілеї такі? У 2014 році була відкрита кримінальна справа, але вона не розслідується. Чому? Та тому прокурори отримують квартири від тої ж міськради. За останні роки майже 40 квартир було роздано прокурорам!» - говорить нардеп.

За словами Ігоря Васюника найбільші корупційні оборудки, від чого міський бюджет не доотримує мільйонні надходження, проводяться саме з продажу/оренди комунального майна та землі.

«Ще одна кримінальна справа стосується службових осіб ЛКП «Львівелектротранс», ТзОВ «Сармат» і ТзОВ «Автоконцепт». В процесі придбання за бюджетні кошти вживаних 22 трамвайних вагонів іноземного виробництва на суму 10 млн грн. штучно завищили їх вартість і привласнили бюджетні кошти на суму більше 2 млн грн. Колишній директор ЛКП «Львівелектротранс» – пан Федоренко – кум Садового», - заявив нардеп.

У сфері будівництва, за словами Васюника, також є зловживання та корупція, адже привілейовані особи не сплачують інвестиційні внески, які мали б наповнювати бюджет міста. Зокрема йдеться про будівництво на вулиці Вернадського-Скрипника, Тершаківців, Франка та інші. Наразі нардеп написав депутатські звернення у правоохоронні органи по наведених вище фактах.

Ігор Васюник зазначає, що через кумівство, стійкі корупційні схеми, бюрократію та хабарництво значна частина економіки міста знаходиться в тіні.

«За даними соціологічних досліджень 65 % львів’ян нарікають на корупцію у місті. Окрім того від 30 до 80 % економіки, залежно від сфери, перебуває у тіні», - резюмує нардеп.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: