Модельєри та перукарі з усієї України позмагаються за першість

У рамках Форуму моди та краси, 1 жовтня відбудеться вже п’ятий, ювілейний, Всеукраїнський конкурс молодих дизайнерів одягу «Битва модельєрів – 2015». Під час заходу буде представлено 26 колекцій від молодих дизайнерів з різних регіонів країни. Півфінал та фінал конкурсу проходитиме у клубі «Пікассо», де учасники зможуть не тільки представити свої роботи, але й познайомитися і насолодиться концертом за участі українських зірок. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

До участі у конкурсному перегляді приймають колекції у номінаціях «Етностиль» і «Модний образ». Кількість одиниць у колекціях – 5 – 7 шт.

Окрім цього, 30 вересня, в рамках «Битви модельєрів», понад 30 перукарів з різних куточків України презентуватимуть модні чоловічі і жіночі зачіски.

Метою заходів є допомога молодим українським модельєрам та перукарям, підвищення професійного та творчого рівня майбутніх фахівців сфери краси та дизайну, популяризація сучасних світових тенденцій та обмін досвідом стилістів і дизайнерів, поєднання різних регіонів України в одному місті. «Львів, як і будь-яке інше місто України, розуміє, що основною проблемою в промисловості, якій потрібно приділяти більше часу та уваги, є підготовка кадрів, адже персонал – головна запорука розвитку підприємств, – говорить в.о. начальника управління економіки Львівської міської ради Вікторія Довжик. – Тому такий захід як «Битва модельєрів» спрямований насамперед на те, щоб підтримати молоді таланти та стимулювати їх бажання розвивати індустрію моди в Україні».

Участь у конкурсах є безкоштовною. Водночас, учасникам з інших регіонів України організатори пропонують поселення у гуртожитках міста. Також їм безкоштовно надаватимуть послуги манекенниць. «Ми розуміємо, що студенти не мають таких коштів, аби їхати в інше місто для того, щоб представити свою роботу, тому «Битва модельєрів» – справді чесний метод пробитися і показати себе, заощадивши свої збереження», – каже директор виставкової діяльності ПраТ «Гал-Експо» Наталія Лозицька.

Серед членів журі – провідні фахівці індустрії моди, представників ЗМІ тощо.

За словами заступника директора з гуманітарної освіти і виховання Львівського коледжу легкої промисловості Оксани Ходань, цей проект важливий для міста як популяризаційний, адже вже п’ятий рік поспіль до Львова приїдуть кандидати з різних міст України: з Кривого Рогу, Житомира, Одеси, Полтави, Червонограду, Києва тощо, аби об’єднати країну своїми талантами.

Окрім цього, в рамках конкурсу планується проведення благодійного аукціону – розпродажу для підтримки військовослужбовців, що перебувають у зоні АТО. Учасники конкурсу згодилися передати свої унікальні вироби на ярмарку, виручені кошти з якої підуть на допомогу 24-ій бригаді у зоні АТО.

Захід проводиться за підтримки Львівської міської ради та Департаменту освіти та науки ЛОДА. Організатори конкурсу: ПРАТ «Гал–ЕКСПО» та Львівський коледж легкої промисловості КНУТД.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: