У Львові боряться із дискримінацією ВІЛ-позитивних осіб

ЛОВ ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» протягом року реалізовує проект RESPECT «Зменшення стигми та дискримінації, пов'язаної з ВІЛ, до представників груп найвищого ризику в медичних закладах на території м. Львова». Про це повідомляє кореспондент Дивись Інфо.

За словами керівника проекту RESPECT Дмитра Тигача, найпоширеніші випадки дискримінації - це відмова у надані медичної допомоги через наявність ВІЛ-позитивного статусу та порушення принципів конфіденційності. Такі порушення найчастіше зустрічається при звернені ВІЛ-позитивних людей у медичні заклади для лікування.

«Зазвичай причиною стигматизації та дискримінації є дефіцит інформації щодо передачі ВІЛ-інфекції та міфологізація ВІЛ/СНІДу не лише серед загального населення, але й серед медичного персоналу. Метою проекту є розробка та впровадження політик і практик, дружніх до представників ГНР І ЛЖВ, у медичних закладах, розробка, пілотування та інституалізація тренінгових модулів, з врахуванням та зменшення СіД", - розповів Дмитро Тигач.

Також Дмитро Тигач розповів, що за рік було проведення 31 тренінг для 720-ти лікарів.

"За рік реалізації проекту було проведення 31 тренінг для 720-ти медичних представників шести пілотних медичних закладів (Львівський обласний клінічний наркологічний диспансер, К3 ЛОР Львівський регіональний фтизіопульмонологічний лікувально-діагностичний центр, Обласний шкірновенерологійчний диспансер №1, Комунальна 2-їміська поліклініка, пологовий будинок №1 та 3-ї міської клінічної лікарні. Охоплено 225 клієнтів, надано 520 консультацій соціальним  працівникам, 398 консультації», - розповів Дмитро Тигач.

Додамо, що Львівській області близько у 2850 осіб наявний ВІЛ-позитивний статус.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: